Семинар “Заедно срещу трафика на хора” за първи път в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Благоевград е първият град, в който ще се проведе семинар “Заедно срещу трафика на хора”, организиран от Национална телефонна линия срещу трафика на хора, фондация “А21 България” и Местна комисия за борба с трафика на хора - Благоевград.

Семинарът ще бъде открит от Зорница Кралева, която е зам.- кмет по европейските програми и проекти, и председател на МКБТХ и Кира Гордън, изпълнителен директор на А21 за България и Украйна.

Семинар “Заедно срещу трафика на хора” ще се проведе на 10 февруари, сряда, от 9 ч. в хотел “Езерец”, гр. Благоевград, бул.”Пейо Яворов” №2.

В рамките на събитието ще бъдат представени последните статистики за проблема, най-новите подходи при идентификацията и работата с жертви на трафик, както и добри практики при превенцията и образователните програми.

В събитието ще вземат участие експерти на Кампания А21, международна неправителствена организация, работеща в сферата на борбата с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора, отделите Борба с организираната престъпност, социални работници, образователни експерти, представители на бизнеса и др.

Семинарът “Заедно срещу трафика на хора” е част от национална инициатива за повишаване на разпознаваемостта на проблема и подобряване на координацията между институциите и организациите, работещи за неговото разрешаване.

Освен в Благоевград семинарът ще се проведе в още 7 града в България до края на 2016 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK