Семинар „Развъждане, селекция и производство на майки в пчеларството” организират в Кюстендил

снимка: savetivzemedelieto.bg

Утре, 4 април, в Кюстендил Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Институтът по животновъдни науки – Костинброд ще проведат съвместна информационна среща-семинар на тема „Развъждане, селекция и производство на майки в пчеларството”. Събитието ще започне от 10:00 часа в Дома на науката и техниката.

По време на семинара фермерите ще бъдат запознати с развъждането, селекцията и производството на майки в пчеларството. Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ в гр. Кюстендил ще представят възможностите за подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 на земеделските производители отглеждащи пчели.

Събитието е част от инициативата на службата за продължение на активната дейност за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“.

През месец март НССЗ проведе 28 съвместни информационни дейности и мероприятия с научните институти и други организации. Над 800 земеделски производители получиха информация по специализирани теми и за възможностите за подпомагане по ПРСР 2014 – 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK