Семейство Шайгови от с. Гълъбово обединиха хората и те направиха чудеса

Снимки: Муса Гагъм

Пълно съдействие оказа и кметът на Белица - Радослав Ревански

Преди няколко дни ИНФОМРЕЖА показа мизерните условия, в които семейство Шайгови от белишкото село Гълъбово живее от години.  За щастие, много хора откликнаха на кампанията за събиране на средства, която беше стартирана от Муса Гагъм от с. Краище и Атанас Сакарев от Добринище, съвместно с нашата медия, и само за няколко дни десетки хора изявиха желание да помогнат със средства, храна и дрехи.

Бяха събрани 3 140 лева, от които за сметките и нуждите на семейството бяха похарчени 1453, 40 лева и така останалата чиста сума към 18.11.19 г. е 1686.60 лева. Парите ще бъдат използвани за нуждите на семейството, което няма ток вече 8 години. Щедър дарител с добро сърце от Благоевград предостави сумата от 1 000 лева, с която задълженията бяха погасени.

Благодарение на доброволци храната и дрехите, които пристигнаха, бяха подредени. Атанас Сакарев и неговото семейство активно участват в каузата и не спират да даряват, както и да помагат с труд. Десетки хора се включиха в кампанията, която постигна своята цел и успех и затова трябваше да бъде спряна два дни след нейното начало.

Имаше дарители от Краище, Горно Краище, Белица, Дагоново, Хаджидимово, Банско, Добринище, Благоевград, Пловдив, Първомай, Гоце Делчев, Смолян, Русе, Самоков, София, Рудозем, Ракитово, Сърница, Рибново, Сатовча, Бябяк, Юруково, Черна Места, Бунцево, Якоруда, както и хора извън страната. Бедното семейство не може да се отплати на хората, но моли Всевишния да им се изплати безмерно.

Към днешна дата семейството има много дрехи, храна, нови легла и готварска печка. Страхотната група от Ракитово успя да уреди алуминиева дограма, която ще бъде направена за тяхна сметка и ще бъде монтирана до 2 седмици. Така прозорците на семейството вече няма да са от найлон и картон. В сряда предстои смяна на ел. инсталацията, която се е запалвала няколко пъти и така за първи път от 8 години в семейството на 70-годишния човек и неговите 4 деца ще има светлина.

Днес инициаторите на кампанията се срещнаха с кмета на община Белица - Радослав Ревански, който оказа пълно съдействие. Той беше човекът, на когото първо се обадихме и пръв подкрепи идеята, още докато бе в зародиш. Ревански е човек с голямо сърце и за пореден път го показа по време на срещата, споделиха Муса Гагъм и Атанас Сакарев.

Градоначалникът обеща тази неделя, 24.11.19 г., да организира доброволци, които изцяло да подменят покрива на къщата, който е в окаяно състояние, а предстои зима. Ето какво беше посланието на кмета на община Белица по време на срещата между него, Муса Гагъм, Атанас Сакарев и две от децата на 70-годишния Мустафа:

"Правенето на добро е висша човешка ценност. За съжаление в обществото и в нашата община не са малко крайно нуждаещите се граждани. Подкрепям и поздравявам Муса Гагъм, Атанас Сакарев и всички, които се включват в доброволческата инициатива. Поемам ангажимент и ще окажа адекватна помощ. Не искам да се политизира добрината. Тази обща кауза доказва, че когато сме ЗАЕДНО, МОЖЕМ МНОГО ПОВЕЧЕ!!!".

Каузата "Семейство Шайгови" обедини хората, които доказаха, че наистина "Съединението прави силата". Всички се обединиха, въпреки различията си и буквално вършат чудеса в дома на бедното семейство.

"Радостта и сълзите не спират от всички, които се докоснат до историята на това изстрадало семейство. Искаме да благодарим на Елина Христова и Александра Димитрова от ИНФОМРЕЖА, които са наши приятели и не спират да показват, че са близо до хората и им помагат. Благодарим също така и на г-н Радослав Ревански и на всички, които се включиха и предпочетоха да не са просто зрители", споделиха инициаторите Муса Гагъм и Атанас Сакарев.

 

КОМЕНТАРИ

Якорудчанка09:52 - 19.11.2019
На първо място се възхищавам на доброто сърце на кмета Радослав Ревански,ето такива трябва да са кметовете не да мислят само за себе си и роднините си.Якорудският кмет да се учи от него боклука мръсен.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK