Изсечените 600 тополи край Копривлен са били в частни имоти, една от версиите е отмъщение

Източник: Zdravnitza.com, архив

600-те тополи, които бяха изсечени по вандалски начин през изминалия уикенд край хаджидимовското село Копривлен, не са от горския фонд, а са били в частни имоти, залесени от собственици, съобщиха от горското стопанство в Гоце Делчев. 

В същото време стана известно, че повечето от дърветата, подложени на вандалска сеч, са били едва 3-годишни, като сред тях е имало и тополи на повече от 10 години.

Разследващи случая коментираха, че се работи и по версията за отмъстителна акция.

Младите тополи са били зверски отрязани с брадви, а за по-възрастните дървета с по-обемисти стволове са били използвани резачки. Случаят е още във фаза разследване за установяване на извършителите. 

Проверяват се дърводобивни фирми и цехове за преработка на дървесина в целия регион.

Наши редовни читатели съобщиха, че през почивните дни, когато е бил извършен погромът над тополовите дървета край Копривлен, са засекли пътуващи каруца по главния път от Копривлен за Мосомище, натоварени с останки от тополи и клони като дърва за огрев.

Както ИНФОМРЕЖА писа, крупният вандалски акт бе извършен в местността "Малката мера" от 20:30 часа миналия петък до 15:30 часа в събота, за което бе подаден сигнал както в полицията, така и в прокуратурата в Гоце Делчев. Стойността на нанесената щета е около 6 000 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK