Банско – украсено и почистено за празниците

Снимки: Община Банско

Банско ще посрещне най-светлите християнски празници с великденска украса и измити улици.

Великденският заек ще намига весело на всички минувачи в центъра на курорта. А новата атракция тази година ще бъде светеща великденска кошница с яйца.

Поетапно започна почистването и миенето на главните пътни артерии, което е последният етап от стартиралото през месец март пролетно почистване на домовете, дворовете и прилежащите жилищни пространства в града.

Община Банско и читалище „Никола Вапцаров” са подготвили богата празнична програма. Денят на цветята ще бъде отбелязан с празничен концерт под надслов „Весела Цветница!”.

На Велики четвъртък най-нетърпеливите ще се съберат в двора на читалището, за да боядисат първите яйчица в работилница „Шарено великденско яйце”. Работилничката отваря врати от 15:00 часа.

А за всички, които искат да се научат да месят козунаци, да „вапцуват“ великденски яйца с природни багрила и да чуят повече за празничните обреди, Музеен комплекс – Банско ще предостави терен във Веляновата къща от 11:30 часа.

Навръх Великден ръководството на планинската община ще подари на жителите и гостите на Банско весел великденски концерт. Точно преди празничния обяд, площад „Никола Вапцаров” ще бъде огласен от младия дует Калина и Невена, които ще изпълнят песни от фолклорното богатство на България.

Традиционно публиката ще се надчуква в конкурс за най-здраво яйце, а специална „вкусна” награда очаква победителя в играта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK