Семейство от Кочан и бебето им в Пирогов, натровени с двойник на манатарка

снимка: infomreja, архив

Младо семейство от сатовчанското село Кочан е транспортирано снощи в Клиниката по токсикология в Пирогов след жестоко натравяне с гъби. В столичната болница освен двамата съпрузи е настанено и първородното им двумесечно бебе Ахмед, което поело отровата чрез кърмата на майката.

Още в събота след спешното приемане на отровеното семейство Чаушеви в реанимацията на МБАЛ "Иван Скендеров" дежурният екип е направил необходимите промивки и вливания.

Въпреки че състоянието на 20-годишната Сафе и 24-годишния Ахмед се подобрило, по настояване на медиците от болницата в Гоце Делчев те са закарани за лечение в Пирогов.

Притеснителен според лекарите в Гоце Делчев бил фактът, че бебето било кърмено от майката, след като тя вече консумирала от отровните гъби. По тази причина било взето решение и то да бъде транспортирано в столичната клиника за обстоен преглед, консултации и лечение от специалисти токсиколози.

В събота Сафе и Ахмед Чаушеви били на пикник с приятели в една от беседките край с. Кочан по случай новия празник в календара на община Сатовча - "Празникът на чешмите".

Съпругът на Сафе брал гъби из балкана и вечерта семейството си сготвило от тях за вечеря. Оказало се, че между набраните гъби въпреки че бил познавач, Ахмед попаднал на силно токсичен двойник на манатарка, която не разпознал.

След вечерята и двамата съпрузи се почувствали зле и веднага били закарани в болницата в Гоце Делчев.

 

снимка: infomreja, архив

КОМЕНТАРИ

Silk21:16 - 17.07.2013
Pishete samo gluposti . Pone malko se opitaite da se informirate pravilno . Tova e kato statiq ot jylt vestnik . Skapani reportercheta , maloumni !
evelina10:48 - 11.07.2013
vie nqmate li si druga rabota ta se zanimavate s bolkata na horata.nie vsi4ki se molim da se opravqt po skoro i da se varnat jivi i zdravi.Za6to vmesto da pi6ete gluposti ne se pomolite za tqh
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK