Община Кюстендил с отличие в категорията „Успели заедно“

Снимка: АЗ

Намериха работа на самотна майка с три деца

Агенцията по заетостта отличи 14 работодатели по време на форума „Работодател на годината – 2020”, чието седемнадесето издание се проведе в изцяло онлайн формат. Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов приветства участниците във виртуалното събитие, а имената на наградените обявиха министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, председателят и заместник-председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание Хасан Адемов и Светлана Ангелова, заместник-министрите на труда и социалната политика Лазар Лазаров, Султанка Петрова и Адриана Стоименова.

Най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, и тази година бяха класирани в 2 категории: „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” и „Успели заедно”.

Категория „Успели заедно” отличава примери от съвместната дейност на представителите на бизнеса, търсещите работа и бюрата по труда в страната. Пет са работодателите, които равностойно заслужиха приза, сред които е и Община Кюстендил.

Общината е дългогодишен и успешен партньор на бюрото по труда в Кюстендил. В резултат от успешното сътрудничество между двете институции, работа в Общината започва безработна жена с висше икономическо образование. Тя е майка на три деца, за които се грижи сама, наскоро останала без работата си в съвсем различна сфера и объркана от смяната на местожителството си след дълго пребиваване в столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK