Семейни хотели и къщи за гости никнат като гъби в курортните села в община Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

Семейни хотели и къщи за гости никнат като гъби в курортните гърменски села Огняново, Балдево, Ковачевица и Марчево.

Собственици на къщи за гости в курортните гърменски села масово променят предназначението на обектите си в семейни хотели поради увеличение обема на работа или по-точно казано поради нарастващия интерес и увеличението на туристическия и спа поток към курортните дадености, които предоставят хотелските комплекси на територията на община Гърмен.

В последните месеци община Гърмен се радва на засилен инвеститорски интерес като само за месец май,  кмета Минка Капитанова, след решения на ОбС, е одобрила осем инвеститорски намерения за изработване на ПУП за строителство на семейни хотели и къщи за гости, както и за смяна на предназначението на действащи къщи за гости на територията на общината, които разширяват дейността си и собствениците им ги превръщат в семейни хотели.

Така със заповед №206 Капитанова дава разрешение за изработването на комплексен проект в с. Марчево за строителство на семеен хотел на Ивайло Борисов Попов от Благоевград.

Инвеститорът е получил одобрението на община Гърмен за изменение на подробно устройствения план на обекта като предназначението му да стане от „мотел“ в „семеен хотел, къща за гости, обществено обслужване“.

Със заповед № 202 от месец май, подписана от Минка Капитанова, е дадена зелена светлина за изработване на подробен устройствен план за изграждане на къща за гости с подземен гараж в село Ковачевица на Катрин Наскова Станкова от София.

Инвестиционният проект за обекта е „Възстановяване,  реконструкция, адаптация и преустройство на жилищна сграда в къща за гости с подземен етаж в кв.22 по плана на село Ковачевица“.

Удовлетворени са от ОбС – Гърмен, и инвестиционните намерения за строителство на къща за гости в курортното село Огняново на Виолета Костадинова Касова от същото село.

Със заповед № 197 от месец май, Капитанова е дала разрешение за изготвянето на ПУП и строежа да бъде реализиран в най-кратки срокове в кв. 46 по плана на с. Огняново.

ОбС и кметът са одобрили инвестиционните намерения и на управителя на „САС ГРУП“ ЕООД със седалище гр. София, ж.к. „Стрелбище“,  ул. „Руен“ №20 ап.7., със Заповед 187 на софийското дружество се разрешава да изпълни проекта си в кв.26 по плана на село Ковачевица, а именно „КПИИ - Възрожденска къща за екотуризъм“.

Обектът е бил отреден за пионерски лагер и се отделя в самостоятелен УПИ-5-466 и 5651кв. 26 за Възрожденска къща за екотуризъм.

Да бъде изработен подробен устройствен план за обект “Смяна на предназначение на жилищна сграда с пристройка и надстройка в къща за гости с барбекю“ в сило Огняново е одобрено със заповед 155. Заявителят на инвестиционното намерение е Радка Иванова Гюргакова – управител на „ИГГ Груп“ ЕООД село Огняново.

Одобрение със заповед № 155 е получило и инвестиционното намерение на известния гоцеделчевски хотелиер и ресторантьор Валентин А.Четрафилов, на който се дава картбланш за изработване на ПУП за реализиране на строителство в местността Голек в землището на село Марчево на къщи за гости, спортни обекти и площадки, паркинг.

Удовлетворено е и постъпилото заявление от ЕТ „Мираж“-Вили Куртова“ в село Огняново. Инвестиционният проект на дружеството за преустройство и промяна на предназначение на къща за гости в семеен хотел и пристройка е одобрен на 02.05.2018.

Освен интерес към строителството на семейни хотели и къщи за гости в община Гърмен в последните месеци се наблюдава и интерес към строителство на промишлени предприятия. Такъв е случаят в с. Рибново и заявените инвестиционни намерения на Фатме Арнаутска.

Със заповед, подписана от кмета Минка Капитанова под № 203, е одобрено и се дава картбланш на инвестиционното намерение на Фатме Таирова Арнаутска от село Рибново.

С настоящата заповед се одобрява на заявителката Арнаутска изработването на подробен устройствен план за застрояване на ПИ № 036001, в местността К.торище от землището на село Рибново на шивашки цех, склад, офис и търговски обект.

 

КОМЕНТАРИ

Эээээ21:07 - 06.06.2018
Само в Гяурските села правят хотели а Помашките кучета ги яли.За едни може за други не.
Бее14:02 - 06.06.2018
Напротив не и е останало малко
Сузи08:40 - 06.06.2018
Тая Миризма Минка още ли е жива бе,нейната мамица? Да каже колко рекет събра от тези бизнесмени и колко време им мотаеше преписките.А тези които лежат на бюрото и,кога ще ги подпише?Когато си платят ли?Малко и остана!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK