Семейна драма заради имот в попско семейство в Хаджидимово прати двама души в столичната болница "Света Анна"

Снимка: Infomreja.bg, архив

В изключително тежко състояние за УМБАЛ „Света Анна“ е транспортиран ветеринарният лекар Георги Войнов от Хаджидимово, син на свещеника Димитър Войнов, който е бил пребит с железен прът лично от родния му баща свещеник в разразил се тази сутрин в дома им семеен скандал.

В МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев с тежки травми първоначално е бил приет и още един участник в семейното меле, който по-късно през деня също е транспортиран за столичната болница.

Това е чичото на съпругата на Георги Войнов - Благовест Къшев от хаджидимовското село Ново Лески, който се опитвал да спаси Георги от ударите на баща му.

Семейната драма се разиграла тази сутрин в семейство Войнови от Хаджидимово. Предмет на спора, който впоследствие прераснал в жесток побой, бил имот, по разкази на жители и съседи на фамилията, който майката, тайно от бащата и от по-големия си син Кирил, преписала на по-малкия си син Георги, тъй като отецът пък преписал голяма част от семейните имоти на Кирил.

Кирил също е ветеринарен лекар и според близки до семейството бил облагодетелстван във всичко от баща си за разлика от по-малкия брат Георги, на когото свещеникът не давал нищо от семейното имане.

Заради поведението на бащата двамата братя не намирали разбирателство и за подялбата на къщата, за което хората в Хаджидимово казват, че това се дължи на стара вражда още след като Георги се оженил.

Двете снахи също били на нож, като причината отново била разделението, което налагал отец Димитър Влахов между двете си деца.

Тази сутрин след пореден скандал чашата преляла. Бащата и синовете му започнали да се обиждат и се нахвърлилил да се бият. Свещеникът грабнал железен прът и започнал да налага без жал малкия си син Георги.

Полицаите от участъка в Хаджидимово били извикани да потушат мелето, след което младият мъж е бил транспортиран за МБАЛ "Иван Скендеров". Там му е оказана спешна медицинска помощ, след което той е закаран с линейка до УМБАЛ „Света Анна“

Според медици състоянието на Георги Войнов е критично. Той е получил тежка черепна травма и жестоки наранявания по цялото тяло.

Часове по-късно лекарите от Гоце Делчев организираха транспортирането за „Света Анна“ и на чичото на жената на Георги - Благовест Къшев, който също е с черепно-мозъчна травма.

Почти през целия ден в болницата в Гоце Делчев имаше засилено полицейско присъствие, тъй като враждуващите страни също бяха пред здравното заведение. Разследващи поеха случая за установяване на причината за скандала и виновните лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK