СЕМ очаква парламентът да започне дискусия за интернет сайтовете

Снимка: Infomreja.bg

Повод за дискусията е скандала с публикуваните снимки в сайт

От Съвета за електронни медии (СЕМ) очакват в парламента да започне обществена дискусия за законови промени с участието на всички заинтересовани медии, коментира члена на СЕМ Бетина Жотева пред БНР. Повод за дискусията е скандала с публикуваните снимки на близка на един от кандидатите за кмет на София

Един от акцентите на дискусията е припознаването на интернет сайтовете като електронни медии и те да подлежат на регулация. 

"Никога не сме се съмнявали в СЕМ, че са необходими интернет-регулации. От самото ни встъпване, отпреди 3 години, говорим за разширяване на правомощията на регулатора върху аудиовизуалното съдържание в интернет. Има нова директива, която беше приета миналата година, именно за да се вкара новия момент за наблюдение на медиите в интернет", каза Жотева.

Припомняме, миналата седмица в електронна медия бяха публикувани лични снимки на годеницата на един от кандидатите за кмет на София. Снимките са били предоставени на МВР, тъй като с тях тя е била изнудвана. Към момента не е ясно кой е предоставил фотосите за публикуване. 

Припомняме също, от БНР, БНТ и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори публикуваха обща позиция за спазване на етиката в журналистическата професия. Според тях това е белег за зрелостта на демокрацията в държавата./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK