Селски кметове от Кюстендил алармират за опасни детски площадки

снимка: infomreja.bg, архив

Кметове на няколко от по-големите села на територията на община Кюстендил алармираха за опасните детски съоръжения по населени места. Единодушно първенците бяха категорични, че трябва да се направи нещо, за да се предотвратят бъдещи инциденти с най-малките.

Първа повдигна въпроса кметицата на село Коняво Даниела Божилова. „В Коняво 4 обекта се нуждаят от ремонт, на терен, намиращ се под кметството, има съоръжения изградени от дървен материал, със стърчащи пирони. Освен това пред падане е и лятно кино, където всяка вечер се събират десетки младежи”, коментира Божилова.

Положението в село Берсин е идентично. Там пък момчетата от селото направили сами баскетболно игрище с подръчни средства като канап. Има обаче опасни и прогнили греди, които застрашават живота на подрастващите.

По повод проблема от общинска администрация - Кюстендил бяха категорични, че предстои да бъде избрана фирма, която ще направи оглед на детските площадки и спортни съоръжения по селата в община Кюстендил. След констатациите пък ще бъдат взети спешни мерки.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK