Подпомагат с хранителни продукти 150 души от община Разлог

Снимка: Община Разлог

Утре Община Разлог ще получи 4 тона и половина пакетирани храни, които ще бъдат раздадени

Община Разлог включи 150 лица, подпомагани по операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд“ в допълнителната целева група, на която да бъдат разпределени закупени, но нераздадени пакети хранителни продукти по Операция тип 2 „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2017-2019“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 (ОПХ ФЕПНЛ).

Управляващият орган на Оперативната програма за храни съвместно с Българския червен кръст /БЧК/ предприе инициатива за извършване на съвместни действия с Община Разлог по организирането и реализирането на кампания за подкрепа на лицата, които се подпомагат с топъл обяд.

В тази връзка със средства на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане ще се подпомогнат 150 лица от община Разлог с храни – под формата на индивидуални пакети с продукти за уязвими групи хора, които живеят в бедност.

На 08.04.2020 г. Община Разлог ще получи 4 тона и половина пакетирани храни, които ще бъдат раздадени по домовете на 150 лица, по предварително одобрен списък от ОП „Домашен социален патронаж“ - гр. Разлог.

Кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев, изказва своята благодарност към екипа от Община Разлог, работил по инициативата, БЧК, Агенция за социално подпомагане и „Домашен социален патронаж“ за осъществяването на тази благородна кауза.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK