Камбитов: Вятърът не бе толкова силен, проблемът е в проектирането или изпълнението

Снимка: Infomreja.bg

"Неприятен инцидент. За щастие, без пострадали", коментира пред журналисти вчерашния случай с мол "Ларго" кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който е сред гостите на откриването на новата академична година в ЮЗУ "Неофит Рилски".

По думите му оттук нататък започва разчистването и възстановяването на сградата и района.

"От полицията и пожарна безопасност имаме разрешение това да се случи. Нека първо минат процедурите. Да се направи оглед и да се види какви са причините за срутването", каза Камбитов.

Той допълни, че сградата е застрахована. Извикани са конструктори, проектанти, изпълнители. Проблемът е някъде там, категоричен е градоначалникът.

"В постоянна връзка съм с концесионера. Застрахователите ще се произнесат какъв е редът, за да се изплати обезщетението. Сумата я получава общината и после ще търсим разрешение. Друг е въпрорсът как ще се търси отговорност, тъй като най-вероятно концесионерът ще има иск към изпълнителите", добави кметът.

Той не пожела да се ангажира със срок на пълно възстановяване, но изрази надежда това да стане максимално бързо, тъй като тече концесионна такса, остава проблемът и за наемателите.

"Трябва да се направи експертиза и да се установят причините, но вятърът не беше толкова силен, за да има такива щети. Случи се малко зло, защото можеше да бъде много, много по-лошо", каза още Камбитов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK