Секачи мериха сили в оспорвано състезание

Снимки: Югозападното държавно предприятие

Най-добрите професионални дървосекачи станаха ясни след оспорвано регионално състезание, организирано за трета поредна година от Югозападното държавно предприятие. Надпреварата се проведе до хижа „Отовица” в Рила планина, на територията на „ДГС Дупница” и премина при отлична организация и стриктно спазване на изискванията и правилата за безопасност.

Участваха рекордните 14 отбора с 28 секачи от фирми, извършващи дърводобивна дейност в районите на Белица, Дикчан, Дупница, Елешница, Гоце Делчев, Гърмен Добринище, Костенец, Кюстендил, Места, Самоков, Струмяни, Тетевен и Якоруда.

Отборът на „Държавно горско стопанство Тетевен” спечели първото място в регионалното състезание. Втори се класира екипът на „ДГС Самоков”, а на трето място остана отборът на „ДГС Места”.

В индивидуалната надпревара най-добри резултати показа Петър Вучов – представител на дърводобивна фирма, извършваща дейност на територията на „ДГС Самоков”. Той зае първо място в дисциплините „Комбинирано рязане” и „Прецизно рязане” и се класира втори в най-трудната дисциплина „Поваляне на дърво”, веднага след Яшар Воруков от „ДГС Места” и преди Салих Вакльов от „ДГС Якоруда”.

В дисциплината „Смяна на верига на бензиномоторен трион” журито присъди три първи места. Победители с равен брой точки станаха Ахмед Дебърски от „ДГС Дупница” и представителите на „ДГС Тетевен” Марин Иванов и Личо Личев.

Всички призьори получиха грамоти и парични награди, осигурени от Югозападното държавно предприятие.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK