Сейхан Ахмедов от ГЕРБ е новият стар кмет на Хвостяне, в Крушево на балотаж отиват "Движение 21" и ДПС

Лидерът на ГЕРБ в Гърмен Верхад Ислямов /вдясно на снимката/ оказа пълна подкрепа на Сейхан Ахмедов и двамата се поздравиха с победата, снимки: Infomreja.bg

След дълги и оспорвани битки след два редовни избора и днешния повторен вот, насрочен с указ на президента Росен Плевнелиев, жителите на гърменското село Хвостяне най-после си избраха кмет. 

Победителят в изборната надпревара е новият стар кмет на селото Сейхан Ахмедов от ПП ГЕРБ. Той спечели битката, макар и само с 5 глава превес над кандидата на БСП Баадин Хюсеин, на когото му прави чест, че пръв поздрави с победата своя опонент и призна изборните резултати в негова полза. 

За Сейхан Ахмедов гласуваха 266 избиратели, а за Баадин Хюсеин - 261. В урната бяха намерени и 14 невалидни бюлетини, повечето от които празни, с неотбелязан кандидат на тях. 

Семейството и приятелите на Сейхан го поздравиха за спечеления кметски мандат и му пожелаха да направи всичко възможно да успокои селото и да помогне за бързото преодоляване на конфронтацията и разделението сред местното население, наложено от местните избори през 2015 г. досега.

В другото гърменско село Крушево, където днес се проведоха частични избори, следващата седмица на балотаж отиват кандидатите на "Движение 21" Ибрахим Камбер и Ангелина Качамакова от ДПС. 

От изборната надпревара там отпадна независимият кандидат Юлиян Петков. 

 

Сейхан Ахмедов е новият стар кмет на Хвостяне, снимка: Infomreja.bg
Семейството, роднините и приятелите първи поздравиха с победата Сейхан Ахмедов, снимка: Infomreja.bg
Млади и стари в Хвостяне с интерес очакваха резултатите от изборите, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Маистора с. Боголин18:46 - 14.03.2016
Уважаеми г-н Ахмедов Изключително ми е приятно да Ви поднеса своите сърдечни поздравления по случай преизбирането ви за кмет. Желая Ви добро здраве, енергия и много мъдрост, за да продължавате успешно да вървите по житейския път, изпълнен с неравности и отговорности. Нека успехът да е с Вас! Честит празник!
до гърмен09:58 - 14.03.2016
Поздравления, спечели не Сейхан а село Хвостяне !
знаеш кой е07:56 - 14.03.2016
Жалка си Красе а на Хвостяне честито един циганин пак реши кой да е кмет ЦИГАГАНИН а не Хвостяне тъй че честито ;)
баадин01:01 - 14.03.2016
Радвам се за добрия избор на хвостяне! Честито на всички! Сигурна съм че ще вървите напред към щастие успех и приятелство между това хубаво село! Бъдете живи и здрави.... исе обичаите! Сейхан е прекрасен човек и съм сигурна че ще ви помага, както и до сега! УСПЕХ ЗА ХВОСТЯНЕ!

FACEBOOK