Снегът извади БТР-ите да разчистват, кола се преобърна между Шумен и Силистра

Снимка: МВР

Водачът не е пострадал

Служители и специализирана техника на ОД МВР Враца помогнаха за разчистване на пътни артерии на територията на община Оряхово.

В резултат на обилен снеговалеж и силен  вятър по пътя гр.Оряхово-гр.Мизия и гр.Оряхово - с.Селановци- гр.Кнежа, бяха образувани навявания и приспи, които направиха невъзможно движението в тези участъци. В първите часове на 24 март, в непроходими преспи попаднаха множество автомобили, а движението беше ограничено с цел почистване. В помощ на работещите служби и ведомства се включиха екипи на ОД МВР Враца и от РУ „АЕЦ Козлодуй“, които с инженерна и високопроходима техника(БТР) оказваха съдействие за изтегляне на леките автомобили от снежните преспи. В работата по разчистване на проблемите трасета се включиха и служители на РСПБЗН Враца и Оряхово.

Работата на служителите на МВР продължи до късните часове на деня, като последния сигнал за оказване на техническа помощ беше в 23.30 ч., за изтегляне на закъсали в преспи леки автомобили по трасето село Селановци - гр. Кнежа.

Временна организация на движението се въвежда и по пътя Шумен - Силистра, малко след разклона за село Тимарево. Автомобилите ще бъдат пренасочвани за преминаване през село Хитрино. Това се налага заради създадена организация по изтегляне на катастрофирал вчера тежкотоварен автомобил.

Произшествието станало малко преди 8 часа на 24 март. Водач на тежкотоварен автомобил с пловдивска регистрация загубил контрол над него по време на природни явления и се преобърнал. Спасителен екип оказал съдействие за изваждане на водача от кабината, като се наложило да режат крайпътно дърво.

Водачът не е пострадал. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK