Седмица на здравословното хранене в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Стартира Седмица на здравословното хранене в Шесто Основно училище „Паисий Хилендарски” в Кюстендил. Идеята се осъществява за втора поредна година, като в нея вземат участие деца от всички класове на учебното заведение, обяви инициаторът Радостина Тодорова, която е преподавател по биология.

Изложбата, която е направена от децата, ще остане през цялата седмица. Така благодарение на нея, всеки един от учениците ще може да се запознае с полезните храни за всички нас и това, което ни помага да бъдем здрави, коментираха още преподаватели от училището.

В подготовката на Седмицата на здравословното хранене участие са взели деца от предучилищната група, както и такива от осмите класове. „Всички деца изразиха готовност да се включат активно и изработихме различни закуски под формата на човечета, както и дърво с едни от най-полезните есенни плодове”, уточни още Радостина Тодорова.

По думите на фелдшера към учебното заведение Даниела Чернева децата все още не спазват правилата на здравословното хранене.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK