Учениците от СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" се включиха активно в международната седмица “Анти-тормоз”

Снимки: СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - Благоевград

Възпитаници на СУИЧЕ "Свети Климент Охридски" в Благоевград се включиха активно в международната инициатива за провеждане на седмица “Анти-тормоз”.

Учениците от ІІ Б клас оформиха табло с правила за толерантност, нарисуваха рисунки на тема “Всички различни, всички равни”, а чрез играта “Вълшебното цвете” отправиха един към друг красиви послания.

Учениците от VІІІ А клас се срещнаха със секретаря на местната комисия за борба с противообществените прояви и дискутираха проблема за кибертормоза и киберзависимостта.

В часовете по английски език ученици от VI и VII клас разговаряха за видовете тормоз и проявите на хулиганско поведение. Децата изработиха табла и рисунки на тема: „НЕ на тормоза!“, като проявиха завидно въображение и творчески ентусиазъм.

Готовите материали ще бъдат включени в изложба, като част от дейностите по превенция на насилието и тормоза в училище.

В час по информационни технологии, в присъствието на студенти от Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, учениците от VI В клас проведоха оживена дискусия за проявите на кибертормоз и си припомниха правилата за безопасна работа в интернет.

Дарина Стоянова от VII Б клас разказа за онлайн тормоза и даде съвети на по-малките ученици от IV Б клас как да се предпазват. Часът мина неусетно и увлекателно и завърши с обещание за бъдещи срещи, в които всички заедно ще се учим да бъдем толерантни един към друг както в училище, така и в интернет пространството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK