Седмица на „Анти тормоза“ отбелязват учениците в Абланица

Снимки: Личен архив

Предвид зачестилите случаи на инциденти в училище, които са резултат от прояви на насилие и агресия между учениците, в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в хаджидимовското село Абланица се отбеляза международната седмица „Анти-тормоз“ в училище.

Мероприятията се провеждат по инициатива на ръководството на училището и учителя и общински съветник в ОБС-Хаджидимово, Илвие Кокударева, с активното участие на ученици от II-XII клас, които чрез стихове, много песни и танци показаха, че в училище може да бъде забавно и приятно.

Децата за пореден път бяха запознати и дебатираха по темите за насилието, агресията и тормоза. Бяха изработени табла, показващи доколко учениците са съпричастни към тази така важна и тревожна тема.

Учениците показаха своите знания и умения по въпросите за тормоза, видове тормоз и стимулиране на търпимост и толерантност във взаимоотношенията между тях.

Организирани са и предстоят да бъдат проведени родителски срещи по темата за обсъждане на предприетите от училището мерки във връзка с недопускане на агресивно поведение, сподели г-жа Кокударева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK