Седемкратният носител на приза "Футболист на годината" сдаде трона

снимка: thefightingcock.co.uk

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов остана на трето място в класацията "Футболист на годината" за 2011. Благоевградчанинът има в актива си седем пъти № 1 на България, но тази година сдаде трона на Николай Михайлов.
Точно преди 12 месеца той призова в едно интервю след рекордната награда в юбилейната 50-а анкета, че иска да дава наградите на младите момчета. "Предпочитам да печелят Ивелин Попов, Ники Михайлов, които се развиват много добре и това ме радва. Времето ми изтича и трябва се преориентирате към по-младите. Моля ви, не ме включвайте в класацията вече, че ми е неудобно".

Спортните журналисти явно са се вслушали в молбата на Бербатов и му отредиха трето място в тазгодишната анкета с актив от 196 точки. Първо място и призът "Футболист на годината" спечели вратарят на Твенте Холандия Николай Михайлов, който получи 224 точки. Втори остана капитанът на Астън Вила Стилян Петров с 200 точки. В класацията по постове няма големи изненади. Стоян Колев от Черноморец печели приз за най-добър вратар след изключителните си прояви на вратата на "акулите" в А група. След него остават Пламен Илиев от Левски и Райс М'Боли от ЦСКА.

Иван Бандаловски, който бе спряган за трансфер в Рома и Лацио, е "Най-добър защитник". Той печели с 40 точки, а след него са Александър Барт от Лудогорец и Траян Дянков от Черноморец. Хитът в А група Лудогорец има най-добрите халфове. Емил Гъргоров печели наградата с 24 точки, а след него остава съотборникът му Марселиньо с 14 точки. Младият талант Георги Миланов от Литекс е трети с 13 точки.

Голмайсторът на А група до момента Янис Зику очаквано печели в категорията "Най-добър нападател". С огромна преднина румънецът застава пред ветераните Николай Божов от Славия и Светослав Тодоров от Литекс. Георги Миланов е "Най-проспериращ млад играч", а след него са Пламен Илиев и Михаил Александров.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK