Петокласнички от ПМГ “Яне Сандански“ с покани за участие в космическия лагер Sрace Camp в Измир

Снимка: ПМГ "Яне Сандански"

Йоанна Лукова, Елена Лиманова и Ели Малева, и трите петокласнички в ПМГ“ Яне Сандански“, станаха едни от най-щастливите деца на Гоце Делчев в Международния ден на детето - 1 юни.

Момичетата бяха изненадани с получените покани за участие това лято в един от най-големите ученически форуми – Космическия лагер Sрace Camp, в който среща си дават възпитаници на училища от много държави с интереси в астрономията.

И тази година домакин на поредното издание на Космическия лагер ще бъде красивият турски град Измир. Петокласничките от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев - Йоанна Лукова, Елена Лиманова и Ели Малева, заслужиха участието си в едноседмичния лагер, след като завоюваха призови места в проведените през годината космически съревнования и конкурси, на които привлякоха членовете на оценителните комисии с интересните си есета на различна тематика.

Йоанна Лукова се изяви с разсъжденията по темата „Роботите - моите приятели“, а Елена Лиманова и Ели Малева с есетата си „Аз пътувам през „тунел“ на времето. Именно резултатите от техните работи бяха възнаградени с поканите им за участие в Космическия лагер Sрace Camp в Измир, които пристигнаха при тях точно за техния празник – Деня на детето.

И трите момичета от ПМГ “Яне Сандански“ са част от талантливите български деца, които непрекъснато със своите умения и отличните си познания прославят България и гарантиратират своята успешна реализация. Щастливите и доволни момичета вече с още по-голямо нетърпение очакват  лятната си ваканция и участието си в Космическия лагер в Измир, където им престоят много красиви и щастливи преживявания, приятелства и обмяна на знания със своите многобройни връстници от страната и други държави. 

По време на лагера си в Измир участниците ще станат част от една неповторима игра, по време на която ще се докоснат до истински костюми на космонавти и ще бъдат част от компютърни интересни експерименти, коментираха с гордост от ръководството на училището на трите талантливи ученички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK