Седем са загиналите в Иранския парламент

Снимка: БТА / АРХИВ

Неизвестен е открил стрелба в парламента в Иран. Седем души са загинали, а четирима са държани за заложници, съобщи агенция Tasnim, цитирана от РИА Новости. Съобщава се за поне осем пострадали. 

По-късно иранската агенция съобщи, че няколко са нападателите в парламента на Иран. Един от тях е излязъл на улицата и продължил да стреля по минувачите. 

Информационна агенция FARS съобщи, че "Ислямска държава" е поела отговорност както за нападението над парламента в Техеран, така и за атентата край мавзолея на имам Хомейни.

На 3 юни в Иран отбелязаха годишнината от смъртта на върховния си водач Рухолах Хомейни. В този смисъл атаката над мавзолея на водача е знаково.

По данни на агенцията, стрелбата продължава. Не е установена личността и целите на нападателя. 

Малко по-късно местни медии съобщиха и за стрелба в мавзолея на имам Хомейни на юг от Техеран. Според агенция ISNA, един от нападателите в гробницата на Хомейни се е самовзривил. Съобщава се за жертви и петима ранени. 

Според иранската агенция, мъжът, стрелял в иранския парламент, е взел заложници няколко души.

Според силите за сигурност на Иран все още няма потвърждение на информацията за взети заложници. В местните медии има информация за арест на нападателя, но тя все още не е потвърдена. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK