Седем са вече жертвите на коронавируса в Италия, 3-ма заразени в Испания

Снимка: iStock

Седмият починал е 80-годишен мъж

Седми човек е починал при заразата от новия коронавирус в Италия, съобщава италианската информационна агенция АНСА.

Уточнява се, че седмият починал е 80-годишен мъж, който е бил откаран в болница миналата седмица в Лоди, след като е получил инфаркт, уточнява "Ройтерс".

Лекарите смятат, че той се е заразил с вируса в болницата от друг пациент.

Италия съобщи за първи починал от новия коронавирус в петък. Общо заразените на Апенините към момента са 219 души. 

Италианското правителство въведе строги вътрешни ограничения за пътуване, блокирайки най-засегнатите райони в северните области Ломбардия и Венето.

Междувременно в Южна Корея заразените достигнаха над 760 души, като няколко държави наложиха забрани за пътуване, а някои авиокомпании отмениха маршрути до Сеул. Афганистан, Бахрейн, Кувейт и Ирак съобщиха за първите си заразени, като всички са свързани с хора, дошли от Иран.

Мисията откри допълнителна информация за вируса, включително "преносимост, тежест и въздействие на предприетите мерки" срещу него, отбеляза шефът на СЗО.

Гебрейесус също така благодари на "Европейската комисия за приноса ѝ в размер на 232 млн. евро", действие, което "показва глобална солидарност".

Трети случай на новия коронавирус е регистриран в Испания, съобщава "Спутник".

По информация на местните власти заболяването е установено при италиански гражданин на остров Тенерифе.

Към момента пациентът е настанен в болница, където ще остане под карантина и под медицинско наблюдение. 

Властите все още не дават подробности за състоянието на италианския гражданин. По данни на местни медии заболелият е лекар по професия, въпреки че все още не е ясно дали той се е заразил с вируса, изпълнявайки служебните си задължения.

Другите двама заразени пациенти в Испания са германски и британски турист, които са се заразили извън страната. Към момента те са изписани от болницата.

В световен мащаб новият коронавирус е засегнал над 79 700 души, като жертвите вече са 2628, от които 36 - извън континентален Китай.

Световната здравна организация обяви извънредно положение заради епидемията, след като бяха регистрирани случаи на вируса в над 20 държави, включително Германия, Великобритания и Франция. По последни данни има регистрирани случаи и във Италия, Финландия и Швеция, както и в Русия./ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK