Седем проекта на ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечелиха финансиране от Фонд „Научни изследвания“

Снимка: Infomreja.bg, архив

ЮЗУ получи поредното сериозно признание за високото качество на своята научноизследователска и издателска дейност

Югозападният университет „Неофит Рилски“ получи поредното сериозно признание за високото качество на своята научноизследователска и издателска дейност. Седем проектни предложени на университета са одобрени за финансиране от Фонд „Научни изследвания“.

В „Конкурса за финансиране на фундаментални научни изследвания – 2021 г.“ в научна област Технически науки е класиран проектът „Антенни структури за нови източници на захранване в безжични мрежи от следващо поколение“ с ръководител доц. д-р Габриела Атанасова.

Проектите „Социално-психологически последици от пандемията от Ковид-19“ с ръководител доц. д-р Наташа Ангелова в научна област Обществени науки и „Интегрирана оценка на състоянието на високопланински стоящи водни тела в Рила и Пирин във връзка с настоящи и минали климатични промени“ с ръководител доц. д-р Емил Гачев в научна област Науки за земята са в списъка на резервни проектни предложения.

Двата проекта са получили достатъчен брой точки, но не са предложени за финансиране поради изчерпване на предвидените средства за научната област.

В „Конкурса за финансиране на фундаментални научни изследвания на млади учени и постдокторанти – 2021 г.“ в научна област Медицински науки е одобрен проектът „Проучване на ефекта на таргетирана радиочестотна терапия при мускулно-скелетни дисфункции и спортни травми“ на гл. ас. д-р Маргарита Аврамова и проектът „Промяна, Криза, Език – разграничаване на ежедневните от научните дискурси по COVID темата“ на ас. д-р Невена Крумова, който е в научна област Хуманитарни науки.

В Конкурса „Българска научна периодика – 2022“ на първите места с максимален брой точки са класирани проектите на четири списания на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Одобрените от Фонда проекти на периодични издания са: „Балканистичен форум“ с главен редактор и ръководител на проекта доц. д-р Петър Воденичаров, „Езиков свят“ с главен редактор и ръководител на проекта проф. д.ф.н. Магдалена Панайотова, „Психологическа мисъл“ с главен редактор и ръководител на проекта доц. д-р Наташа Ангелова и „Проблеми на постмодерността“ с главен редактор и ръководител на проекта проф. д.н. Добринка Пейчева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK