Седем години „Лишаване от свобода“ за контрабанда на хероин

Снимка: Личен архив

Окръжната прокуратура в Кюстендил сключи споразумение с К. Исмаил, обвинен в контрабанда и държане с цел разпространение на наркотични вещества - престъпление по чл. 242, ал. 4, пр. 2 от НК.

През нощта на 03.11.2016 г., на ГКПП „Капитан Андреево”, подсъдимият Исмаил, който е с двойно гражданство - българско и турско, като пътник в автобус, пътуващ по редовна линия Истанбул - София пренесъл 2 900,65 гр. хероин.

На следващия ден, пътувайки в автобус от София за Скопие, той направил опит да пренесе дрогата и през ГКПП „Гюешево”, но бил задържан от митническите служители. Наркотикът бил разпределен в три пакета, укрити в двойно дъно на куфар.

При извършения наркотест откритото вещество реагирало положително на хероин, с активно действащ компонент – диацетилморфин. Общата стойност на откритата дрога възлиза на 188 542,25 лв.

Съдът одобри споразумението, сключено между държавното обвинение и защитата на подсъдимия, с което Исмаил се признава за виновен и се съгласява да му бъде наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от седем години при първоначален „строг“ режим.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK