Седем брачни двойки от Гоце Делчев отпразнуваха заедно златните си сватби

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Седем брачни двойки от Гоце Делчев отпразнуваха заедно златните си сватби на специално организирано от БЧК и Община Гоце Делчев стилно тържество. 

В украсения за случая ресторант "Фламинго" "златните младоженци" Виолета и Любен Попови, Варвара и Атанас Мушеви, Елена и Тодор Моралиеви, Велика и Никола Ибришимови, Надежда и Иван Шарови, Павлина и Любомир Събакови, Катерина и Иван Чимурови, Любка и Йордан Киреви и Христина и Манол Праматарски за втори път в живота си се клеха във вярност и обич след първите 50 години съвместен брачен живот. 

Всички бяха категорични, че не им е било никак трудно половин век да обичат, уважават и да се грижат за половинките си и че ако трябва отново да избират брачните си партньори, то непременно биха избрали пак същите.

Голямата изненада на тържеството бе появата на известната неврокопска певица Николина Чакърдъкова, която пристигна специално от София, за да присъства на златната сватба на родителите си Катерина и Иван Чимурови и заедно със сестра си Мариана и брат си Стойчо да ги поздравят.

Огромна торта с "Многая лета" подари певицата на всички младоженци и гости на сърдечното тържество, като с песните си направи празникът им още по-истински, прекрасен и незабравим. 

Заместник-кметът Богдан Боцев връчи на златните брачни двойки специални грамоти   връчи на      златните   брачни двойки специални    грамоти за   полвин  вековният  им брачен  живот   като на всички пожела   заедно да празнуват и   платинените си сватби .

Тази година „златна сватба” отбелязаха семейни двойки от Гоце Делчев, които са сключили брак през 1962 година. Художествена  група с ръководител Англ Фидошев и деца от Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" със свои изпълнения поздравиха двойките златни юбиляри, а хората, танците и приповдигнатото настроение продължиха до след полунощ.

Председателката на БЧК - Гоце Делчев д-р Донка Кочева почти на коляно сътвори красиви стихове за празнуващите и за трогателния жест на Николина Чакърдъкова.

"Датата на нашата сватба се помни лесно, защото тя беше на 3 март. Пазим спомена от младите години и първата целувка, после си поделихме семейните задължения, родиха ни се трите деца, заедно ги отгледахме с любов и сега берем пловодете от посетите семена. Където и да са нашите деца, ние усещаме винаги тяхната обич и привързаност към нас, което е най-голямата награда за едни родители", споделиха в деня на златната си сватба родителите на Николина Чакърдъкова - Катерина и Иван Чимурови. 

Семейство Велика и Иван Ибришимови пък заявиха, че са се сбъднали всичките им мечти и очаквания за съвместния им живот. "Изградихме си с много разбирателство и уважение нашата крепост, в която изгледахме и изучихме трите си деца. Всичко постигнахме с много труд, взаимни компромиси и толерантност в семейните отношения", добавиха те. 

"След 50 години брачен живот ние пак ще се изберем, защото животът ни протече в много любов, разбирателство и уважение един към друг. Като че ли вчера беше, когато се запознахме на една бригада в Хаджидимово. Беряхме ягоди и първият ми жест към Елена, която вече 50 години е моя любима съпруга, бе да й подаря най-голямата и най-сладка ягода. Така подсладихме живота си с тази ягода, че и до днес живеем в истинска наслада", спомни си събитията от преди половин век Тодор Моралиев.

Според Варвара и Атанас Мушеви рецептата да съхраниш семейството си цели 50 години е да не позволиш да угасне огънчето. "Да да продължиш да обичаш човека до себе си не е никак трудно, става с много разбиране, отстъпки и от двете страни и, разбира се, обич и взаимно доверие", смятат Мушеви. 

"В деня на нашата сватба бяхме много влюбени, тържеството не беше пищно като сегашните, но бяхме силно влюбени и това усещане е живо и до ден днешен. Големият сватбен подарък, който подарих на съпругата си Виолета беше куфар с книги", разказа Любен Попов. 

"Можеш да обичаш 50 години денонощно човека, когото виждаш до себе си като се събудиш сутрин - човека, който винаги е с протегната ръка към теб. За него всичко съм правила през тези години, защото е заслужавал. Имаме две деца и четири внуци вече, стремим се да предадем нашата любов и топлина и на тях", е веруюто на Любка Кирева, която и днес таи силни чувства към партньора си Йордан. 

"През тези години винаги сме се разбирали, стигали сме до единодушие по всички проблеми. Аз бях новаторът, а Христина - финансовият и образователният министър в нашето семейство. Компромиси и разбирателство - това е рецептата", споделиха своя 50-годишен брачен стаж и родителите на ексдепутата и ексминистър и лидер на Демократическата партия Александър Праматарски - Манол и Христина Праматарски, които също бяха сред щастливите празнуващи златна сватба неврокопски двойки.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Димитър23:03 - 21.04.2012
Да са живи и здрави още дълги години!!!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK