Седем балона летят над Седемте рилски езера

Езерото "Бъбрека", снимка: Infomreja.bg

Божествено красиви и кристално чисти, за първи път чудните Рилски езера ще могат да се видят от топловъздушни балони.

На 23 юли точно 7 балона ще се издигнат в небето над Седемте рилски езера. Полетите ще се извършват още от изгрев слънце на поляната при езерото „Бъбрека”.

Малко известен факт за балоните е, че винаги се лети по изгрев, заради метеорологичните условия. Не трябва да има вятър и земната повърхност да е нагрята. Затова, ако времето е благосклонно, свободните полети ще са до Сапарева баня или село Говедарци. 

За всички желаещи да видят Седемте рилски езера от птичи поглед, полети ще има и на 24 и 25 юли. Балоните, кошовете и цялата техника тежат повече от 2 тона. Тяхното транспортиране до езерата може да стане само с хеликоптер. Специално за събитието ще дойдат и пилоти от чужбина.

"Инициативата "Полет над Седемте рилски езера" е символично издигане на духа на българите! Искаме да докажем, че в България има огромен потенциал за развитие на нова туристическа атракция - полет с балон над забележителни природни феномени. Вече можем да се похвалим с първите полети с топловъздушни балони над Белоградчишките скали. А след Рилските езера, най-новата ни дестинация е Мелник", поясняват организаторите. 

Лифтът ще работи в събота и неделя от 06:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK