Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов е бил нападнат и пребит в София през изминалата нощ.

Инцидентът е станал в квартал "Младост" около 1:00 ч. след полунощ.

Михов обяснил, че е бил нападнат пред жилищния си блок от повече от двама души. Те са били маскирани. Удрян е с ръце и лост, по неговите думи.

В момента 66-годишният Михов се намира във Военномедицинска академия, без опасност за живота. Има фрактура на един от пръстите. Той определи атаката като "Футболно предупреждение преди предстоящия конгрес на БФС".

Изборите за нов президент на централата трябва да се състоят на 11 декември. Тогава ще бъде избран наследник на подалия оставка в края на 2019 г. Борислав Михайлов.

Извършителите се издирват.

Валентин Михов е една от емблематичнити фигури в българския футбол през изминалите 30 години. Той е президент на Българския футболен съюз в периода 1993-1994 г. По време на неговото управление националният отбор се класира за световното първенство в САЩ и стига до 4-ото място. Михов е бил президент на ЦСКА в периода 1991-1993 г. Тогава тимът става Шампион на България (1992 г.) и носител на Купата на страната (1993 г.).

От февруари 2018 г. до октомври 2019 г. е член на Изпълнителния комитет към БФС. Валентин Михов е отличен с най-високото държавно отличие през 2010 г. - орден "Стара планина" за изключителен принос в областта на физическото възпитание и спорта. /bTV/