Полицаят Чапкънов: Вкараха ме в планирана провокация

Снимка: blagoewgradnews.com

От ОДМВР отказаха официален коментар, както и среща на журналисти с полицая

Не го познавам, не съм говорил с него! Вкараха ме в планирана провокация и ще потърся правата си в съда.

Това е коментарът на служителят на МВР В. Чапкънов пред сайта www.struma.com след като протестиращият гражданин Николай Кутанов заяви, че ще подаде жалба за упражнено полицейско насилие след протеста-блокада в Кресна.

Полицаят смята, че е попаднал в предварително замислена  схема с цел изостряне на напрежението и уронване имиджа на полицаите.

"Лицето Николай Кутанов, който твърди, че съм го заплашвал и че някой го ударил в корема, по време на полицейска проверка лъже! Лъже най-безогледно! Нито го познавам, нито съм говорил с него. Видях го за първи път на блокадата при Полигона вчера през деня, когато се правеше на голям родолюбец, протестър и задаваше тирада от въпроси, може би случайно, гледайки към мен", казва пред Struma.com Чапкънов.

Да ви кажа честно изобщо не запомних нито физиономията му, нито се задълбочавах във въпросите, с които се правеше на бунтар и патриот. Стояхме с колегите в жива верига, за да не допускаме размирици по пътя и да не позволим да се нарушават правата на хората, които пътуваха по това време.

Вечерта бяхме изпратени с колегите на протеста в Кресна, но се получи сигнал, че протестиращи в Благоевград се готвят за нова блокада на кръговото, затова тръгнахме от Кресна за Благоевград. Връщайки се 7 души с микробус, край Симитли, видяхме наши колеги, които са спрели баничарка и един от хората в нея говореше нещо разпалено. По назад  бе спряла една кола с някакви непознати хора, които се представили за журналисти.

Чапкънов има предвид новинарския екип на информационния сайт blagoevgradnews.com с главен редактор Мариета Димитрова, която бе на мястото на събитието.

Смятам, че журналистите, които  не познавам, са се движили в комплект с баничарката.  С колегите слязохме, за да попитаме дали има някакъв проблем, разбрахме, че баничарката  е спряна, заради получена оперативна информация, че в едно от лицата има нож, видян е да го размахва по време на блокадата през деня. Колегите помолиха Кутанов, който седеше отдясно да  отвори чантичка, която държеше, а в нея имаше някаква батерия.

Дума не сме си разменили с Кутанов и затова останах буквално шокиран от твърденията му, че съм го заплашвал, а пък някой го бил и ударил. Пак казвам, бяхме 7 колеги и всички са свидетели на случилото се. В едни от първите си изявления пред разни медии Кутанов ме наричаше "момчето", явно после е научил името ми и започна да го развява и да се прави на жертва на полицейски произвол.

Не, не е никаква жертва и никой не се е разправял с него, просто намирам, че това е добре планирана провокация, част от системата на поведение на протестиращите. И на други протести сме имали подобни проблеми, някой бил задържан неправомерно, друг актът му бил несправедлив, така че ако днес това момче, чух, че му викат Лъвчето, е решил да се прави на герой, то просто е объркал адресата.

За уронване на престижа ми на полицейски служител по време на изпълнение на служебните му задължения, за уронване на престижа на полицията  ще потърся правата си по съдебен ред. Изключително зле скалъпена постановка. После разбирам, че на едни от последните протести миналата години, подобна жалба е имало и от други хора, по същия сценарий.

Същите тези  журналисти, които бяха на мястото снощи писали жалби срещу колеги, за полицейски произвол, че били арестувани и тенденциозно спрени на пътя за проверка. Вчера отново, точно тези  журналисти, разбрах, че били семейство, бяха на мястото на проверката. Сигурно е съвпадение, не знам, но за мен не е случайно, завършва Чапкънов.

 

КОМЕНТАРИ

Ебачо Ристо01:41 - 07.08.2020
Чапкънка, кажи как те ебах едно време за 2 кроасана, куче умрело! Защо криеш, че беше изнасилен и за тва реши да ставаш милиционер, педалче грозно?
Посеркото-Кутанов20:09 - 06.08.2020
Ше ядеш бой разложки циганин смешен такива като вас с кутанов ли е мутанов ли е лъвче ли е ама си е чист педал нормално да ви шляпат като сме посерковци
Кутанов02:36 - 06.08.2020
Признавам си не ме е бил Чапкънов. Ама много лошо ми се скарах и аз се нааках. У казарма не съм ходил ,но съм се клел да пазя родината и че умрем за нея. Абе сбърках много лошо човека,но у наше село аз съм най-голем и не очаквах така да стане.
Велислав16:30 - 03.08.2020
Тоя Чепканов ме биха с един дебел полицаи на Разлог. Били са го 100%

FACEBOOK