СДС обяви пълна подкрепа за Петър Паунов, а БСП и ГЕРБ обвини в мръсни номера

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Задължителното включване на касовите апарати на търговците в България със системите на НАП е лобиране на ГЕРБ, което ще облагодетелства няколко големи производители на касови апарати, както и мобилните оператори в страната, информира на пресконференция в Кюстендил лидерът на СДС Мартин Димитров. В Кюстендил се проведе изнесено регулярно заседание на Националния изпълнителен съвет на синята партия.

„За нас това е едно тежко лобиране в полза на мобилните оператори, защото ако за големите фирми има логика да има свързване, за нерегистрираните по ДДС търговци това е безобразие. Как един човек със скромен бизнес, който продава вестници, продава царевица, има малко кафене, ще даде 600 лв. за касов апарат, ще плаща по 60 лв. на година за свързване с данъчната администрация. Ами там където няма добра връзка с мобилните оператори? Нашите изчисления показват, че всичко това ще струва на малкия и средния бизнес 36 млн. лв. на година. Тази сума всяка година ще се плаща на мобилните оператори. Освен това 30 млн. лв. ще се платят за купуване на касови апарати. Затова ние сме внесли законопроект, всички фирми, които не са регистрирани по ДДС да не подлежат на този режим. Апелираме законопроекта спешно да се разгледа. В Кюстендилска област има стотици такива фирми, които ще пострадат незаслужено и ще бъдат жертва на политиката на ГЕРБ, която толерира монополите в България”, каза Мартин Димитров.

„В момента държавата ни е превърната в цирк. Чиновници връщат бонуси, дават се срокове, удължават се срокове, връщат се пари, без да е ясно кой какво е взел. Министерствата продължават да крият какви бонуси са взели. Срещу тези, които отказаха и по закона за достъп до информация ще заведен дела, докато стигнем до отговорите. Две седмици премиера не може да ни отговори на въпросите, държи се сякаш за първи път чува какво правят неговите министри. Истината е че тройната коалиция от 3 години не управлява страната, но методите, начина на работа и кадрите на тройната коалиция продължават да обитават кабинетите на изпълнителната власт. Чувството на срам в БСП и ДПС отдавна е изчезнало и е заменено от надменност и високомерие. Това доведе до амнезия какво са откраднали по време на тяхното управление", коментира още синият лидер. Предизборните обещания на ГЕРБ за открито и прозрачно управление според него са превърнати в махленска кавга с БСП и ДПС кой е откраднал повече.

"Премиерът пък също скрива истината, без да призове министрите си да кажат кой какви бонуси е взел, ги кара да връщат някакви пари. Пари, взети от всички български граждани в условията на финансова криза”, каза д-р Ваньо Шарков. Той разгласи отчети, според които раздадените в Министерство на финансите допълнителни материални стимулирания са в размер на 55 млн. лв. В Министерството на вътрешните работи са раздадени 20 млн. лв. В Министерски съвет 4,2 млн. лв., в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма – 4,2 млн. лв., в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения – 2,4 млн. лв.

„Внесохме законопроект за изменение и допълнение на Закона за администрацията,  с който предлагаме всички допълнителни възнаграждения да бъдат обявявани на страницата на административния регистър. Настояваме министър-председателя да каже цялата истина. Настояваме доказалите се като некадърни министри да си ходя, а лошия Цветанов да обясни разликата между 50 хил. и 20 млн. Циркът е допълнен от това, че Сметната палата отказа да завери данните на Министерство на земеделието и храните, като казаха, че те са съставени неверно и нечестно”, каза още д-р Шарков.

Националният изпълнителен съвет на СДС изрази пълната си подкрепа за кмета на Кюстендил Петър Паунов.

“БСП и ГЕРБ заедно започнаха с мръсните си номера. Пречи се на приемането на бюджета на община Кюстендил за 2012 г. ГЕРБ и БСП, както играят уж опозиция едни на други за заедно срещу нас в община Кюстендил. Това е само началото на една нечестна игра. Гражданите на Кюстендил показаха категорично кой искат да бъде техния кмет и избраха още на първи тур с един от най-високите резултати в страната  Петър Паунов. Моя съвет е ГЕРБ, и БСП да приемат желанието на кюстендилци. Важно е Общинския съвет СДС и нашите партньори да имаме мнозинство, за да може кмета да изпълнява задълженията си нормално”, заяви Мартин Димитров.

„Благодарен съм за подкрепата, както и за това, че на заседанието на НИС на СДС се погледна сериозно на темите, които касаят нашия регион и пограничните региони. Срещаме подкрепата на парламентарната ни група за възстановяването на ДДС за изнесените стоки за страните извън ЕС и за възстановяването на безмитната търговия, която води до повишаването на приходите в държавната хазна, до отварянето на работни места, а не безмитната търговия, която увеличава контрабандата. Икономиката на всички гранични региони е зависима от тези възможности.”, каза кмета на Кюстендил Петър Паунов.

От СДС-Кюстендил информираха, че нямат отговор по отношение на поставените въпроси към началника на Регионалния инспекторат по образование Радостина Новакова, касаещи реформата в образованието в областта, тенденциозното отношение към определени училища по отношение на държавния план-прием, както и връщането на поста директор на Спортното училище на човек с 2 дела – за злоупотреба със служебно положение и за изчезнала нафта. СДС-Кюстендил призова Новакова да каже получила ли е бонуси и в какъв размер. Народните представители на СДС ще поставят тези въпроси и пред министъра на образованието Сергей Игнатов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK