СДС, НДСВ, Гергьовден и Нова сила заедно в Коалиция „Кюстендил”

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Решение за образуване на предизборна коалиция подписаха вчета партиите СДС, НДСВ, Гергьовден и Нова сила. „Гражданската коалиция „Кюстендил”, представляваща интересите на всички онеправдани от управляващи и опозиция, отново започва своята работа. Благодарение на усилията на коалицията бяха свалени маските на всички участници в Общинския съвет, участници извън представителите на гражданското общество.

"Няма да позволим ренесанс на никоя политическа сила за сметка на стандарта на живот на гражданите в Кюстендил, напротив ще налагаме съвременните стандарти на гражданското общество”, каза Петър Паунов. Той посочи, че форматът на коалицията е дясно патриотичен. Коалицията няма за цел преследването на партийни цели, а просперитет на община Кюстендил. Самата коалиция е отворена и за други партии.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов ще представлява дясната коалиция „Кюстендил”, която ще се яви на предстоящите избори за Общински съвет, насрочени за 13 май 2012 година. Водачът на листата ще бъде „интересен”, както го определи Паунов. Със сигурност обаче в листата нямало да има хора с публични задължения, хора, свързани с компрометиран криминален контингент и злоупотребили с обществено доверие.

„Споразумяхме се за общо участие и спечелване на изборите на 13 май и издигане на единна листа за общински съветници. Съставът и подреждането на листата ще се определи в дух на взаимно съгласие и отговорност”, каза Анелия Любенова, председател на СДС-Кюстендил. От името на НДСВ, Гергьовден и Нова сила договорът бе подписан от Васил Иванов, Емилиян Ангелов и д-р Петър Петров.

„Радвам се, че отново съм част от нещо, което работи и което побеждава- Коалиция „Кюстендил”. За мен е удоволствие да върна НДСВ в семейството на десните партии, с които показахме, че умеем да работим и да побеждаваме, нещо което е важно да направим и на изборите на 13 май”, каза Васил Иванов.

„Показахме, че можем да успее. Единствено съжалявам, че на данъкоплатците им се налага да плащат пари, които не беше нужно да бъдат давани. Заради злонамерени действия на някои хора, отново сме в избори. Живеем в държава на абсурдите. Ние – Коалиция „Кюстендил” доказахме, че с този формат можем да постигнем много”, каза Емилиян Ангелов.

„Както пише на сградата на Народното събрание - „Съединението прави силата”, на предишните избори доказахме че когато сме обединение, сме силни. Надявам се, че на изборите на 13 май ще докажем отново новата сила, за да може Кюстендил да бъде един по-хубав и проспериращ град”, каза д-р Петър Петров.

 

КОМЕНТАРИ

Радостин Джельов05:49 - 14.03.2012
Ха! "Партията" Нова Сила на Антон Сираков още ли я има??? Стига бе, хора. Тая шматка никога няма да стане партиен лидер, колкото и да се опитва да възкръсне от политическото гробище.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK