СДС излезе на улицата заради решение на ЦИК

снимка: БГНЕС

СДС приключи ХХ национална конференция с митинг пред ЦИК. Делегатите изминаха разстоянието от НДК до ЦИК със скандирания "Оставка", "СДС" и Победа".

 
Протестът е срещу решението на Централната избирателна комисия да не регистрира за участие в местните избори коалициите, издигащи сините кандидати за кметове в Плевен и Монтана, посочи председателят на Националния предизборен щаб Борис Марков, цитиран от БТА. Според него Искра Фидосова и цялото ръководство на ЦИК трябва да си подаде оставката.

Пред протестиращите Найден Зеленогорски заяви, че въпреки всички опити, няма да успеят да го откажат от участие в кметската надпревара. Той допълни, че ако се наложи ще протестират отново, както са го направили през зимата на 1996 и 1997 г. Мартин Димитров каза, че ще бъдат отново тук при всяко погазване на демократичните правила.

В края на конференцията делегатите приеха резолюция и два специални политически документа с основните цели на СДС за предстоящите президентски и местни избори.

Според СДС една от най-важните задачи на президентската институция ще е да се засили ролята на Консултативния съвет за национална сигурност.

В неговите рамки може да се постигне съгласие за изработване на антикризисна програма, налагане на мораториум върху увеличаването на данъците и ясно дефиниране на енергийните интереси на страната, е записано в политическите документи на конференцията. /dnes.dir.bg/
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK