Сдружението на българските бизнесмени и интелектуалци в Белгия кани дами на тържество за 8 март

Ахмед Чолаков, снимка: Азизе Хюсеинова

По случай световния празник на жената 8 март Сдружението на българските бизнесмени и интелектуалци в Белгия покани дами, живеещи в Кралство Белгия на празнична вечер, която ще се състои на 7 март от 20 часа в зала "Magic" в столицата на Европа.

Поканени са видни политици като Мария Неделчева - евродепутат от партията ГЕРБ, активна в сферата на равноправието между половете и в борбата срещу всички форми на насилие над жените, включително и вербалното.

Активна и в контактите си със свои сънародници, тя потвърди присъствието си на 7 март. Държавният секретар на Белгия Емир Кър ще бъде почетен гост, също деен по отношение на борбата срещу насилието, оказвано върху жената, той подкрепя организацията 'SOS Изнасилване", създадена от феминисти.

През 2009 година Емир Кър преряза лентата при откриването на сдружението. Tой ще връчи почетни награди на българските емигранти като награда за кураж, предприемчивост, активна дейност в културната и социална сфера и др.

Държавният секретар каза, че ще бъде чест за него да присъства на тоя свят ден, посветен за признание на постиженията на жените и да отличи достойни български емигрантки.

В тази празнична вечер имат думата и дамите. Очаква cе вечерта дa бъде обогатена с танци на танцов ансамбъл "Светулка", pепертоарът на групата представлява танци от различни региони на България, хореографията е създадена от Светла Станчева.

Председателят на дружеството резервира за празничната вечер много приятни изненади, които пази ревностно в тайна. Ахмед Чолаков и неговия екип положиха всички усилия тази вечер да бъде незабравима и богата на бъдещи приятни спомени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK