Обявиха победителите в конкурса за есе „България в ЕС – 10 години по-късно”

Снимка: ОИЦ-Кюстендил

На заключителна среща по повод приключване на кампанията „Заедно за Европа” в Кюстендилски регион, екипът на Областния информационен център обяви победителя в конкурса за есе на тема: „България в ЕС – 10 години по-късно”.

Осигуреният от ОИЦ – Кюстендил таблет бе присъден на Божидара Начева, ученичка от XI клас в Природо-математическа гимназия  „Проф. Емануил Иванов” - Кюстендил.

„Ярко изразена личностна позиция по поставената тема, убедително защитена с разнообразни аргументи и представена с оригинална образност, изящен, конкретен, точен и метафоричен език, разкриващ широката култура и емоционалната ангажираност на автора” са сред основанията на тричленното жури за присъждане на първо място на Божидара Начева.

На второ място журито, състоящо се от Мирослава Дончева, учител в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” и поетеса, Благой Ранов – писател и журналист, и Снежана Боянова – учител по български език и литература, определиха есето на Виктория Иванова, ученичка в XI клас.

На заключителната среща, на която присъстваха представители на общинска администрация, неправителствен сектор и читалища, регионална библиотека и медии, бяха представени извършените от ОИЦ – Кюстендил дейности в рамките на кампанията „Заедно за Европа“, проведена в периода 10 март – 20 май от Мрежата от 28 информационни центъра за Европейските структурни и инвестиционни фондове в България по повод 60 години Европейски социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK