Гешев в Благоевград: Някои хора просто се страхуват от закона

Иван Гешев, снимка: Infomreja.bg

Много хора се притесняват от това, че прокуратурата активно осъществява своите правомощия, заяви Гешев

Не се притеснявам от предстоящата процедура в четвъртък, това заяви зам.-главният прокурор и кандидат-прокурор Иван Гешев, който е участник в национална конференция, провеждаща се в ЮЗУ.

Както виждате, на 10-часовото изслушване нямах причини да се притеснявам. Всеки българин може да си създаде впечатление за мен и работата ми. Прецедент е, че изслушването ми беше излъчвано на живо, което не се прави в нито една европейска държава, каза Гешев.

На въпрос на репортер на ИНФОМРЕЖА защо изборът му като главен прокурор е толкова труден, Гешев отговори:

В резултат на работата ми през последните години много хора се притесняват от това, че прокуратурата активно осъществява своите правомощия за противодействие на престъпността. И това, че засегнахме много сериозни икономически интереси за милиарди. Бяха повдигнати обвинения на хора, които вие наричате олигарси, някои от тях още са в ареста.

КПКОНПИ замрази огромни финансови активи, логично е да се засегнат много финансови, политически и икономически интереси. Някои хора просто се страхуват от закона, за щастие това е малък кръг от хора, които нямат практиката да го спазват.

Заместникът на Цацаров бе попитан как приема и действията на държавния глава относно връщането на указа за назначаване на Гешев.

Няма да коментирам президента. Той спази конституцията, произнесе се в обозрим срок с мотиви, обоснова се какви са причините, за да върне указа, така че процедурата продължава. Аз му благодаря за това, че спази Конституцията. Дали тези аргументи ще бъдат приети, или не, ще видим, завърши Гешев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Младен Маринов, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK