Сдружение „Млад планинар“- Петрич, взе участие в международна конференция в Брюксел

Снимки: "Млад планинар"

Там то защити традиционните семейни ценности

Представители на сдружение „Млад планинар“ в Петрич взеха участие в конференция на тема „Традиционните европейски семейни ценности“, която се проведе в столицата на Белгия – Брюксел. Те бяха там по покана на евродепутата Андрей Слабаков.

Българският актьор и евродепутат Андрей Слабаков е твърд защитник на традиционните християнски ценности и е абсолютно категоричен, че семейството се състои от мъж, жена и техните деца. Той добре познава дейността на Сдружението и подкрепя инициативите  му, които учат децата на обич към родината и природата, да познават историята такава, каквато е, и да съхраняват българщината, традициите и обичаите.

На срещата в европарламента присъстваха и евродепутати от Полша, Италия, Испания, Германия, както и Александър Йорданов, отец Стоян Бербатов и Никола Сперанза -генерален секретар на Федерацията на католическите семейни асоциации. Всички те ясно и категорично изразиха мнението си за съхранение на традиционните европейски семейни ценности.

По специална покана на Андрей Слабаков се изказа Антоанета Колчакова-Точева, която също е член на Сдружението. В словото си тя изтъкна, че икономическата емиграция е една от основните причини за разделение на семейството и за упадъка на семейните ценности. Ораторката призова всички политици на международно, национално и на всички останали нива на управление да създадат по-добри условия на труд за постигане на по-висока работна заплата, по-добро образование и достъпно здравеопазване, с цел да се избегне разделянето на семействата. Защото „семейството е истинската ни връзка с миналото и мост към бъдещето. Семейството е силата на нашите народи. От семейството зависи дали детето ще се превърне във велика личност или в низък негодник.“

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK