Сдружение Ларго с двудневна кампания срещу СПИН в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Сдружение “Ларго” в Кюстендил организира кампания, свързана с Международния ден за съпричастност на засегнатите от с вируса на ХИВ/СПИН, проявата е под мотото “Животът е безценен”.

Кампанията включва засаждане на цветя под формата на червена панделка на борбата срещу болестта в градинката между общината и областта. Акцията е съвместна с РЗИ - Кюстендил. В 21 часа се предвижда запалване на свещи и пускане на фенер.

През целия ден доброволци от клуб ”Чуй ме”-млади хора от средните училища в град Кюстендил, ще раздават презервативи, здравнообразователни материали и ще консултират по въпросите на сексуалното и репродуктивното здраве на различни места из града.

В неделя е откриването на кампанията в 10.00ч. – Засаждане на дърво и викторина с награди по въпроси,свързани  с ХИВ/СПИН-в център АДРА, кв. Изток,съвместно с РЗИ град Кюстендил.11.00 часа -безплатни и анонимни изследвания за ХИВ/СПИН в кв. Изток, град Кюстендил.

Сдружението е партньор на Министерство на здравеопазването по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" и работи по два от компонентите на програмата –К5”Превенция и контрол на ХИВ/СПИН в ромска общност”.К7-”Превенция и контрол на ХИВ/СПИН сред млади хора в най-голям риск”/клуб Чуй ме”-клуб от млади хора,ученици от средните училища на територията на общината, доброволци./

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK