Сдружение "Българска история" помага на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

С дарените средства ще бъдат закупени 2 апарата за неинвазивна вентилация

Сдружение „Българска история“ дарява на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев сумата от 10 465 лева, с която ще бъдат закупени 2 апарата за неинвазивна вентилация.

Парите са събрани благодарение на кампанията „БлагоДари с книга“, която се проведе между 29-и октомври и 2-ри ноември на www.bulgarianhistory.shop. На читателите бяха предложени 24 избрани книги с отстъпка от 40%, а 20% от прихода е дарение за болницата в Гоце Делчев.

Причините да бъде предоставено дарението именно на тази болница са много. Тя е общинска и се грижи за здравето на над 70 хиляди жители в 4 общини; в средата на май 4 медицински сестри от местните училища и детски градини застават на първа линия в борбата с COVID-19 поради недостиг на персонал; на 20-и септември завеждащият отделение Анестезиология и реанимация д-р Милан Първанов губи битката с коронавируса, което се отразява крайно неблагоприятно върху лечебното заведение; към края на септември 2/3 от лекарите в болницата са в пенсионна възраст; на 28-и септември става ясно, че четирима анестезиолози от София ще отидат доброволци в болницата; на 1-ви октомври министърът на здравеопазването съобщава, че има критичен недостиг на легла в Гоце Делчев. Всичко това насочва помощта именно към тази болница.

Дарението от Сдружение „Българска история“ е съвсем навременно и ценно, а жестът – благороден и достоен за уважение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK