Сдружение "БГ Бъди активен" обяви ПГ по МСС в Гоце Делчев за най-активното училище в страната

Снимка: БГ Бъди активен

Основанието - най-активно отбелязване на Европейския ден на спорта в училище

25-и септември – Европейски ден на спорта в училище. Деца, младежи и девойки от близо 400 училища в страната се включват в него. Сред тях са и възпитаниците на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев.

Впрочем, това не е тяхното първо участие в традиционния празник. Предната година те са спечелили плакет от Министерството на младежта и спорта и парична награда. Длъжни са да защитят завоюваното!

Подготвят се много старателно. Планират редица спортни състезания - майсторско управление на велосипед, канадска борба, карате, бодибилдинг, лицеви опори, клекове, подскок на един крак. Канят отбори от училища в района за провеждане на турнир по футбол. Подготвят брошури и табла на тема здравословно хранене и здравословен начин на живот. Държат да представят биологично чистите продукти, произвеждани в училището, да обърнат внимание и на разделното събиране на отпадъците.

Идеите им са много и всички намират своята реализация. Участието е масово – ученици, учители, директор. Включват се и поканените професионални спортисти и треньори, спортни клубове.

Трудно може да си представи човек по-разнообразен, масов и добре организиран празник на спортния дух.

Затова и оценката не е изненада – ПГ по МСС „Пейо Яворов“ е училището, класирано на първо място сред отличените пет отбора в страната!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK