Правителството одобри позиция в подкрепа на българските превозвачи

Снимка: Infomreja.bg, архив

Министерският съвет одобри позиция в подкрепа на българските превозвачи. Тя е в изпълнение на решение на Народното събрание от 11 май 2018 г.

Парламентът възложи на правителството да обсъди законодателния пакет за мобилност на Европейската комисия и да приеме недвусмислена позиция в подкрепа на исканията на българските превозвачи и в защита на техните и тези на българските граждани права и интереси.

В изпълнение на Решението на Народното събрание и с цел максимална защита на националния интерес по „Пакет за мобилност 1“, правителството одобри доклада на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В деня на срещата на върха ЕС – Западни Балкан, на 17. май, представители на транспортни фирми от цялата страна излязоха на протест срещу т. нар. "Закон Макрон", който цели въвеждане на нови изисквания за международните превозвачи.

"Ние сме против закона на френския президент, който иска да прокара 3 седмици да работим в Европа, една седмица да караме камионите в България, което убива икономиката. Не сме съгласни и с 45-часовите паузи, които ни карат да правим в Европа. Задължени сме да пращаме шофьорите на хотели в рамките на тези два дни".

Това коментира пред ИНФОМРЕЖА управител на транспортна фирма и шофьор с 19-годишен стаж, дошъл да изрази недоволството си на протеста на ГКПП-Кулата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK