1462 санкционирани по време на акция „Зима“ в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Регистрирани са 43 ПТП, 9 тежки с 1 загинал и 11 ранени

От 01 до 30 ноември, на територията на Пернишка област се проведе традиционната акция на полицията „Зима“. През периода са проверени 3 657 пътни превозни средства и са санкционирани 1462 водачи.

Най-много са фишовете – 986. С актове са наказани 370, за неизправности по пътните превозни средства 97 и спрени от движение 9.

На първо място са нарушенията за превишена и несъобразена скорост. На следващо се нареждат неспазване на дистанция и неправилни маневри на пътното платно.

При неизправностите на моторните превозни средства преобладават нарушения с осветителните системи и сигнализации – 71, 15 с неизправни устройства за измиване на предното стъкло и 5 с износени гуми. При 6 са консатирани други нарушения.

За тридесетте дни са станали 43 пътнотранспортни произшествия, от които 9 тежки с 1 загинал и 11 ранени.

В рамките на акцията са проведени 8 специализирани полицейски операции и са направени 7 предписания до АПИ, за отстраняване на недостатъци по пътните настилки, сигнализация с пътни знаци и пътна маркировка.

До местните органи на властта са направени 8 предписания отнасящи се до подобряване на уличното осветление, подобряване на вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка.

Засиленият контрол продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK