Вилите в Гърция са сред най-евтините

Снимка: Вookvilla.net

Непрестанният ръст на туризма в Гърция дава тласък и на пазара на недвижимости, където все по-търсени са евтините вили. Това пише германският в. "Ханделсблат" в публикация, цитирана от гръцкото издание Нюз.ин и БТА. 

Позовавайки се на местни брокери, икономическият вестник смята, че освен предпочитана дестинация за туристите, Гърция е търсена и заради предлаганите вили на пазара за недвижими имоти. 

Някои от събеседниците на дюселдорфския кореспондент на вестника са оптимисти и твърдят, че след седем бурни години от прага на фалита Гърция е на път да загърби кризата и да се устреми напред. 

"Ханделсблат" припомня, че за трета поред година Гърция бележи рекорди в туризма, изтъквайки, че това се дължи на негативните събития и процеси в съседна Турция и в страните от Северна Африка.  

От ръста на гръцкия туризъм се възползват не само местните хотелиери и ресторантьори, но и пазарът на недвижими имоти, казва пред изданието брокерът Йоргос Перас. 

Самият факт, че Атина съумя да пусне наскоро за първи път от три години насам нови облигации на капиталовия пазар, е още един знак, че страната върви към растеж, смята той и допълва, че "доверието към Гърция се завръща". 

Според вестника търсенето на вилни имоти в Гърция през първата половина на годината е скочило с 60 на сто спрямо същия период на миналата година. 

Смята се, че този ръст е резултат от споразумението, подписано през юни от правителството на премиера Алексис Ципрас с международните кредитори на страната, в резултат на което Гърция получи още една финансова инжекция. 

От изнесените данни се вижда, че цените на вилите в Гърция са сред най-ниските в региона и че средната цена на квадратен метър вилна площ възлиза на 2 700 евро, докато в Италия тя е 5 800 евро, в Испания - 4 400 евро, а в Турция - 3 000 евро. 

"По-евтини от Гърция са единствено цените в Португалия - 2 500 евро, и в Кипър - 1 500 евро на квадратен метър, пише още в."Ханделсблат".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK