Савеклиева защити в НС Асим Адемов, уволнен от училището в Долно Дряново

Даниела Савеклиева, снимка: infomreja.bg, архив

Депутатът от ГЕРБ от Благоевградска област Даниела Савеклиева поиска министърът на образованието и науката Анелия Клисарова да бъде изслушана в парламента заради уволнението на директора на училището в село Долно Дряново - Асим Адемов.

„От ГЕРБ очакваме незабавно министърът да предостави пълна информация за уволнението на директора на училището в село Долно Дряново. Силно сме обезпокоени от данните, че Адемов е уволнен само и единствено защото не подкрепя ДПС”, заяви от парламентарната трибуна Даниела Савеклиева. Тя уточни още, че Адемов е бил привикан в кабинета на началника на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Огнян Соколов. Там Соколов е признал, че има политическа поръчка от най-високо ниво да го уволни, ако не напусне доброволно.

”След уволнението депутатът от ДПС Ахмед Башев нарича Асим Адемов острието на ГЕРБ в Гърмен, и заплашил, че той кадрува в общините Гърмен, Сатовча, Якоруда, Белица и Гоце Делчев и че предстоят нови уволнения – нарочени са още директорите на училищата в Рибново, Дебрен, Горно Дряново, Хвостяне”, заяви Савеклиева в парламента и настоя министър Клисарова да бъде извикана незабавно в Народното събрание.

"Очакваме отговор на следните въпроси: Кой е Ахмед Башев от ДПС, че да уволнява училищни директори? Защо министърът позволява на депутати като Башев от ДПС да се саморазправят с директори на училища? Какви мерки ще предприеме към шефа на инспектората в Благоевград, който изпълнява политически поръчки? Защо не спази обещанието си, че няма да допуска политически чистки в образованието? Ще спрат ли и кога политическите уволнения на директори на училища?", категорична бе Савеклиева. 

 

КОМЕНТАРИ

sTALONE21:31 - 24.02.2014
Ле-ле,колко коментари за един.......начален учител.Доколкото разбирам тоя не виарата си ами и женаси ще продаде за кариера...
maglata00:01 - 28.01.2014
mnogo o6te dupeseto 6te va ma4ka.za6to kogato vie bqhte navlast negi sma4kahte a gi darjahte na rabota
do direktor22:20 - 27.01.2014
Асиме асимее, колко ти плаща МИТ? Скалъпихте го иначе Рахим, добри сте.
direktor20:39 - 27.01.2014
колектива се крият като мишоци даже тези които плюеха Башев седнаха на Асим на стола дано да му седнат на к..а.Асим не беше виновен че изгониха Адем Ходжа тогава Рахимчо искаше да стане директор но му намериха филмите с непълнолетни момичета и още се чудя защо него затвориха като всичко беше истина.

FACEBOOK