Савеклиева: Тези, които искаха кръв и сблъсъци, да понесат отговорността си!

снимка: Общински съвет - Благоевград

Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско Даниела Савеклиева излезе с официална декларация по повод подадената тази сутрин оставка от премиера Бойко Борисов.

Днес в парламента министър-председателят Бойко Борисов ясно заяви: “Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме”. Това е единственото отговорно държавническо поведение в тази ситуация.
Българите излязоха на улицата, за да изразят възмущението си от натрупаните проблеми на дългия преход и този гняв е  справедлив! Гневът на хората бе употребен от политиците, които създадоха енергийната мафия, онези, които изхарчиха 1 млрд. за “Цанков камък” и задължиха НЕК с 2,5 млрд..

Сценарият включваше провокации, ескалация на напрежението, насилие. Сценарият беше да се лее кръв до редовните избори. По всичко си личи режисурата от старата Държавна сигурност и новите олигарси на прехода.
В този сценарий участва много дейно и преподавателят по политическа икономия Иван Костов. Още на 30 ноември 1989 година г-н Костов много добре обясни във вестник „Работническо дело“ как се прави партийно инженерство.

Прави впечатление, че натискът върху кабинета се засили, след като се провали АЕЦ-Белене. Ясно се усети усилието на червената олигархия протестите срещу монополите, които създадоха те, да се обърнат в протести срещу правителството. Напомняме, че с лекота се подмина изказването на Станишев, че ако правителството на ГЕРБ не подаде оставка, то може да бъде свалено по друг начин. Другият начин вече се вижда. Протестите са радикализирани, провокацията е дирижирана. Изказването на Станишев доказва неговото съучастие в режисьорския проект по дестабилизацията на държавата!

Нека припомним кой съветваше Станишев – Алексей Петров беше посредникът между изпълнителната власт, в лицето на Тройната коалиция и организираната престъпност. Нека тези, които искаха кръв и сблъсъци, понесат отговорността си пред българския народ!

/Декларацията е публикувана без редакторска намеса/

 

КОМЕНТАРИ

has r s07:43 - 21.02.2013
AKO TRQBVA DA SME TO4NI I OBEKTIVNI OBLASTNIQ LIDER NA GERB I OBSHTINSKITE TRQBVA DA SI PODADAT OSTAVKITE VIE DOKAZAHTE 4E NESTAVATE SLED KATO NEMOJAHTE DA SE SPRAVITE SAS OBSTANOVKATA NA GERB SEGA MU TRQBVAT NOVI LICA VQRVAM NA MLADITE HORA
Горе - долу22:28 - 20.02.2013
Дани, искам да бъдея себе си. Хората от София не са по - умни от теб. Искамен твоето изказване за събитията.
Здравко21:59 - 20.02.2013
Според мен тези протести са резултат от минали събития, в които ГЕРБ не е вземала участие. Но по ирония на съдбата трябва да отговаря за негативните резултати от тях. Искам ГЕРБ, които в момента управляват града, така да работи, че да няма поводи за бъдещи такива протести.
Дрън16:27 - 20.02.2013
Абе оня ден кмета не беше ли на протеста? Той последно от кои е? Май има всеобща шизофрения?

FACEBOOK