Сатовчанци настръхнаха след поредната катастрофа с млад човек: Спрете среднощните гонки!

Валентин Гаров, снимка: Личен архив

Сатовча настръхна след поредната тежка катастрофа с млад човек.

"Спрете среднощните гонки, родители се чудят как да изкарат пари в чужбина, за да купуват коли убийци на децата си, които днес като вземат шофьорските си книжки утре вече са опасни джигити на пътя. В училищата на общината имаме разкрити 5 детски педагогически стаи, основно за работа с деца, чиито родители са в чужбина. Назначените в тях обаче не правят нищо, само взимат заплати", коментират гневни местните жители след снощния пътен инцидент, при който пострада с опасност за живота 19-годишният Валентин Гаров.

Катастрофиралото момче миналата година е било абитуриент, а родителите му от години работят в Испания.

В Сатовча обаче усилено се говори, че катастрофата е вследствие на поредната организирана среднощна гонка от младежи от Сатовча и съседното село Плетена. Появиха се и твърдения, че младежът не е бил сам в колата, която се е движела с над 140 км/ч. По тази причина младият водач изгубил контрол и започнала убийствената каскада с блъскане в къща и работнически автобус на местна фирма, с който  се извозвали работниците от съседните села.

Тази сутрин десетки местни жители останаха безмълвни при вида на напълно потрошения и обезобразен автомобил в центъра на селото, с който снощи катастрофира 19-годишният Валентин Гаров, при вдигането му от специализиран автомобил на „Пътна помощ”. "Само чудо е спасило момчето от сигурна смърт, дано се оправи", коментираха полицаи и шофьори от Сатовча.

След катастрофата Валентин Гаров е в изключително тежко състояние - със спукан череп и множество травми. Първоначално е напуснал местопроизшествието, но след половин час е успял да се добере до местния Спешен център, за да потърси лекарска помощ. По-късно той е прегледан и от медиците в Гоце Делчев, които са взели решение незабавно да бъде транспортиран за Пирогов. 

Сигналът за станалото ПТП в Сатовча е получен около 23:50 часа снощи. 19-годишният водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат” се движел с несъобразена с пътните условия скорост по улица "Тодор Шопов" в селото, когато на ляв завой излязъл от платното, блъснал се в къща, след това се преобърнал и се ударил в паркиран от ляво на пътя автобус "Сетра".

В Сатовча се молят за живота на 19-годишния Валентин Гаров.

 

Валентин Гаров на абитуриентския му бал

КОМЕНТАРИ

КОЛЧО00:28 - 16.12.2015
Колко пият и карат а
az.20:10 - 15.12.2015
Напълно несериозна статия.... типично във ваш стил. Не украсявайте толкова много историите. от мухата правите слон!! А и какво общо имат учителите които се занимават с деца до 10 - 12 годишна възраст и не с децаа чиито родители работят в чужбина а с деца с увреждания... Чудите се какво да насерете идиоти прости... и ако не сте запознати е незаконно да използвате снимки на някой без съгласието му за да си вдигате рейтинга! Педали болни
Да си го начукате !!!!!16:57 - 15.12.2015
"българи"*
Да си го начукате !!!!!16:53 - 15.12.2015
Престанете да пишете жълти клюки!!!! Единственото вярно нещо от статията е, че момчето е настанено в УМБАЛ Пирогов. Пишете пълни глупости само да всявате ужас и страх в близките на пострадалия. Търсете сензацията си другаде. Безчувствени жалки наричащи себе си "българари". Храните се от нещастието на хората !!!!

FACEBOOK