Сатовча стиска палци днес на Цанко Арнаудов, в 16 часа всички сядат пред телевизорите в очакване да грабне златото в Рио

Цанко Арнаудов, снимка: Личен архив

Цялото село Сатовча днес стиска палци за успешното представяне на 24-годишния сатовчанец Цанко Арнаудов, за когото в 16 часа българско време започва съдбовното му състезание на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Всички жители на родопското село в 16 часа ще са пред телевизионните екрани, като се подготвят и за мощно посрещане на поредния успех на Цанко, който за съжаление ще играе за Португалия, тъй като живее там от много години със семейството си, а от 2010 година е португалски гражданин. 

"Със златен медал да се върне от Игрите в Рио. Стискаме палци на Цанко и му желаем да постигне голям успех", коментират от рано днес по площада на селото сатовчанци. 

Както писа ИНФОМРЕЖА, 24-годишният Цанко Арнаудов, който е роден в Сатовча, грабна през юли бронзовия медал на Европейското първенство по тласкане на гюле в Амстердам, Холандия. Той записа лично постижение за сезона от 20.59 метра и се класира трети в европейската ранглиста. 

С постигнатия успех на първенството на Стария континент младият атлет от Сатовча даде своята заявка за участие в XXXI Олимпийски игри, които се провеждат от 5 до 21 август в Рио де Жанейро, Бразилия. 

Талантливият българин с корени от Сатовча както на европейското първенство, така и на Олимпийските игри играе за Португалия. Родителите му Валентина и Росен Арнаудови заминават на гурбет в Португалия със сина си Цанко, когато той е бил едва 10-годишен. 

Родното село на европейския медалист буквално изригна в празнична еуфория минути след като миналия месец на живо по телевизиите проследиха награждаването му в Амстердам. 

Десетки роднини и приятели на семейството от община Сатовча веднага осъществиха живи връзки с развълнуваните родители Валя и Росен, за да ги поздравят за поредния успех на момчето им.

Днес отново Сатовча тръпне в очакване и стиска палци за нов и по-голям успех на 24-годишния състезател. 

Екипът на ИНФОМРЕЖА също пожелава успешно представяне на Цанко Арнаудов на Игрите в Рио де Жанейро!

 

КОМЕНТАРИ

Seriously20:21 - 02.09.2016
Изказа се господин "Фактор".
БРАТОВЧЕД13:11 - 31.08.2016
БРАВО НАШЕТО МОМЧЕ !!! СТИГНА И ДО РИО. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОЯ ДЪРЖАВА СЕ СЪСТЕЗАВАШ , НО НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ , РОД , РОДНО МЯСТО И РОДИНА !!! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , ЧЕ НЕ ПОСТИГНА КАКВОТО СИ МОЖАЛ И ЖЕЛАЛ , ТИ СИ МЛАД ЩЕ ИМАШ И ДРУГИ ОЛИМПИАДИ. А НА ПО ГОРЕ ПИШЕЩИТЕ ЗЛОБНИ КОМЕНТАРИ , ЦЪРВУЛИ , ДА СИ ЗАВРАТ КОМЕНТАРИТЕ КЪДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ИЗГРЯВА !!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ПО МНОГО , ЗДРАВЕ , КЪСМЕТ И УСПЕХИ В БЪДЕЩИТЕ ТИ СЪСТЕЗАНИЯ !!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ , ЧЕ СА ОТГЛЕДАЛИ И ВЪЗПИТАЛИ ТАКЪВ ЮНАК !!! ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ПРОСЛАВЯШ АРНАУТСКИЯ РОД ПО ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА !!! УСПЕХ !!!
Смехове21:16 - 18.08.2016
Къде е медалът???
Хамалин20:17 - 18.08.2016
До Ботев ти като си каурин какво си по голям от помака мършооо

FACEBOOK