Сатовча празнува - цветна и красива, с много музика, изложби, концерти и спортни турнири (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

В истинска цветна градина се превърна днес площадът в Сатовча за празника на общината - 6 май.

Десетки самодейни групи и професионални изпълнители и музиканти през целия ден за настроението на стотиците празнуващи жители и гости, които изпълниха площада и заведенията покрай него, за да отбележат заедно традиционния празник на община Сатовча.

Празничната еуфория, която всяка година е на светлата дата 6 май - Гергьовден, премина и този път под патронажа на кмета Арбен Мименов. По традиция общинският управник даде старт на празничния ден с церемония по издигане на националния флаг. След това общинските съветници проведоха тържествена сесия.

Програмата за празника на община Сатовча бе извор на изобилие от много концерти на всички самодейни групи от читалищата в почти всички населени места. Истински интерес предизвикаха интересните изложби на местни творци, които подредиха уникални творения, а спортните турнири събраха своите фенове на местния стадион. 

Първи на сцената пред читалището в Сатовча със свои фолклорни изпълнения се представиха самодейните колективи от селата Плетена, Кочан и Вълкосел. 

На прекрасната музикална програма на читалище "Просвета" в Сатовча истински се насладиха местните жители и гостите на празника, които бурно аплодираха и самодейците от читалищата на Слащен, Туховища, Годешево и Ваклиново. 

Поздравителният концерт по случай традиционния празник на община Сатовча, който поднесе певицата Боряна Карпузова, и изпълненията на известния оркестър „Щуро Маке", на които сатовчанци не устояха и завиха дълги хора, бяха гвоздеят на празника.

Кулминацията на празничния ден ще бъде тази вечер от 21 часа с голяма и многоцветна заря.

Кметът Арбен Мименов и общинските съветници поздравиха всички празнуващи, като им пожелаха да са все така единни, да са здрави и да не губят вяра в доброто. 

Многобройни поздравителни адреси получи община Сатовча за своя празник. Специален поздрав бе отправен от името на президента Росен Плевнелиев, както и от Националното сдружение на общините в Република България. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

2za17:14 - 06.05.2016
Кольо кольо не си мамин обаче , прост си ,празник е зарадвай се много си черен душевно пък партийното ръководство на ДПС си го свалете на изборите немой листе гъза на Арбен само а зад гърба мишкувате прост та прост си кольо не мамин оти тебе не майка май те е родила а май кучка те е изпикала това празник за всички кольо не ни на дпс ни на герб ни на джамиското настоятелство празник на народа е колчо , запомни го
Кольо Мамин Кольо16:11 - 06.05.2016
Б,аво на Сатовча и нейното партийно/ДПС/ и държавно ръководство ,така трябва! Поне още 50 години ще ни управляват,хвала!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK