Сатовча подари на жителите си „Зелен телефон“

Снимка: Infomreja.bg

Общинската администрация в Сатовча откри „Зелен телефон“ за подаване на сигнали от жителите на общината за замърсяване на околната среда и за допуснати от частни лица и фирми нарушения на екологичното законодателство.

Жителите на могат да подават сигналите си на номер 0879/12-17-14 всеки ден от работната седмица от 08.00 до 17.00 ч.

При аварийни ситуации за замърсяване в населени места и местности, установени в извън работно време, община Сатовча е обявила още два резервни телефона, а именно: 0894/588-939 или 07541/20-66.

Сигналите ще задействат своевременна реакция, установяване и санкциониране на нарушителите.

Изискването от страна на администрацията към съвестните граждани е при подаването на сигналите по телефон, електронен път или чрез внасяне на писмо в деловодството на Общинската администрация в подадения сигнал да фигурират както описание на нарушението и местонаходището му, така и име, адрес и телефон на подателя за обратна връзка и писмен отговор относно взетите мерки, направените проверки и наложените санкции на нарушителите.

„Хората подващи сигналите са в пълното си право и трябва да изискват такъв отговор от ресорните общински служители, за да са сигурни, че сигналът им е приет и ще бъде извършена своевременно проверка на място“ коментираха от общинската администрация в Сатовча. 

 

КОМЕНТАРИ

пачата22:58 - 08.07.2017
пядавам тревожен сигнал за зараза предавана от бълхи, овчаря коцо и тумбйо от плетена прекарват стадото пез половината село, да не е писано да минеш по пътя след тях, накачват те милиони бълхи,да не говорим за кърлежи, ветеринарите да кажат водят ли контрол за обезпаразитяване на стоката от собствениците и имат ли оказания те че стадата се гледат и прекарват за паша извън населените места.
нещастник19:22 - 04.07.2017
всичката Мара втасала .... гледай сеира сега на всички подкупници как звънят и за плюнката която се изхвърля
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK