Генерал Мутафчийски получи награда за Деня на будителите

Снимка: МО

Церемонията се състоя в Министерството на отбраната

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес, 30 октомври, изявени общественици. Отличията се дават за доказани заслуги в областта на българската наука и култура, проявен висок професионализъм, принос към Министерство на отбраната и по случай 1 ноември – Ден на народните будители. 

С почетен плакет на Министерството на отбраната бяха удостоени  генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски – началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили;  Иван Стамболов – Сула – известен български блогър, публицист и писател; Димитър Димитров – издател, писател-историк; журналистът и водещ на обзорното политическо предаване „Панорама“ по БНТ Бойко Василев, издателят и създател на издателство „БАРД“ Йордан Антов; Галина Златарева – писател, автор на исторически романи; писателят Добри Божилов, Петко Колев – председател на Общобългарската фондация „Тангра ТанНакРа“ и едноименното издателство и Димитър Димитров, съпредседател на фондацията и издателството. С почетен плакет на Министерството на отбраната са отличени и известният български писател и издател Иван Гранитски, Неда Антонова – писател, автор на множество исторически романи и обичаният български актьор Антон Радичев, които по обективни причини не можаха да присъстват на церемонията.

„Всеки един от вас с нещо е накарал българина да се събуди, да се замисли. Един народ, който не мисли, който не може в главата си да начертае бъдещето си като народ, няма бъдеще“, каза в словото си министър Каракачанов. 

Той подчерта, че по традиция в навечерието на 1 ноември Министерството на отбраната награждава не само хора, свързани с армията, но и учени и общественици, които имат заслуга за събуждането на българската нация. „Възраждането има общо с армията, защото онези български воини, които почитаме, и с който се гордеем, нямат загубено сражение, именно благодарение на това, че са били достатъчно просветени, достатъчно осъзнати като българи. Днес и армията и цялото българско обществото има нужда от своето ново възраждане“, каза министър Каракачанов. Той благодари на отличените, пожела им успех и изрази надежда, че будителите в България ще стават все повече и повече.

„Радваме се, че има институция като министерство на отбраната, която всяка година обръща внимание и награждава българи, които днес правят нещо в името на българското. Убедена съм, че ще продължим по същия начин да правим полезни неща за България“, каза Галина Златарева от името на всички наградени.

Церемонията се състоя в Министерството на отбраната при спазване на всички противоепидемични мерки и в присъствието на ограничен брой гости.

 

КОМЕНТАРИ

66610:47 - 31.10.2020
Раздават си награди, бонуси, ваучери, златни и платинени ВИП карти, с пълен достъп до най - качествена и съвременна медицина... Опа, дааа най - качествена и съвременна медицина, а за простолюдието ЙОК, места няма... И да не забравите да ръкопляскате от балкона довечера, че на вас ще ръкопляскаме ако някоя болница ви приеме и оцелеете!!! Човека е единственото същество на земята което си плаща за да живее...
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK