САЩ бомбардираха „Ислямска държава” и в Либия

Източник: GettyImages

Американски бойни самолети са поразили лагер на ДАЕШ („Ислямска държава”) в Либия рано тази сутрин, пише „Ню Йорк таймс”, позовавайки се на западен източник.

Ударите са били насочени конкретно към високопоставен тунизийски терорист, който е свързван с две големи терористични атаки в Тунис миналата година.

При въздушната атака на лагер до Сабрата, западно от Триполи, са убити повече от 30 терористи от „Ислямска държава”. Много от убитите се смята, че са от Тунис, добави представителят.

Според източника, представители на разузнаването се опитват да установят дали Нуредин Шушани е убит при атаката.

По думите му Шушани е главен организатор на ДАЕШ в района и се свързва с две големи атаки в Тунис – през март срещу националния музей „Бардо” в столицата Тунис, при която бяха убити 22 души и през юни в курорта Сус, южно от столицата, при която загинаха 38 души.

Джам Наджи Зубия, ръководител на чуждестранното новинарско бюро на медията в Триполи, каза, че ударите са били насочени към къща в стопанство на около 16 километра от Сабрата, която е под контрола на ДАЕШ. Повечето убити са от Тунис, по думите му, допълвайки, че един от терористите е от Йордания.

Западният източник поясни, че атаките в Либия не представляват начало на нова американска война в мюсюлманска държава. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK